Seçim sonrası oluşan yeni konjonktür, 2 ay içerisinde kendini belli etti. Önümüzdeki 5 yılda neler yaşanacağını bugünden kestirmek çok da zor değil.
Borçluluk tartışmaları, atama krizleri, kadrolaşma paniği, rantsal bölüşüm hesapları, tutulmayan/tutulamayan vaatler, kent dinamikleriyle çatışma, politik kamplaşma vs.
Hiç şüphe yok ki bu ve benzer birçok başlıkta önümüzdeki 5 yılda sayısız örnekle karşılaşacağız. 
Ki daha şimdiden başkanlığa seçilen kimi isimler, yaptığı işler ve açıklamalarla hayal kırıklığına neden oldu. 
Hakkını teslim etmek gerekir, kimileri de hem beklentileri karşıladı hem de takdir kazandı.
***
Bursa’da 31 Mart sonrası herhalde herkes için sempatisini artıran isimlerin başında Erkan Aydın geliyor. Aydın, devir teslimden bugüne kadar geçen sürede ‘işine odaklanmış’ görüntüsüyle tartışmalardan uzak kaldığı gibi doğru hamle ve beyanlarıyla dikkat çekti.
Erkan Aydın, göreve gelişinin 50’nci gününde basın mensuplarıyla buluştu.
Osmangazi Meydanı’nda ‘Halk Lokantası’ olarak planlanan mekândaki toplantıda Erkan Aydın, Haziran’ın ilk haftası itibarıyla söz konusu alanda 3-4 çeşit yemeği 80 liraya halka sunacaklarını açıkladı.
Vaatleri konusunda kararlı bir tutum sergileyen Aydın, hafta içinde Çirişhane’de spor yatırımı için ilk temeli attıklarını hatırlatarak ikinci temeli Hamitler’de kreş projesi için atacaklarını duyurdu.
Aydın, 50 gün içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken seçim sonrası belediyelere dair ana gündem maddesi haline gelen mali duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
‘Enkaz edebiyatı yapmadık, yapmayacağız’ diyen Erkan Aydın, “Biz diğer belediyeler gibi pankart asmadık, kapı da sökmedik. Borç devraldık yandık, bittik kül olduk demedik” ifadelerini kullandı.
Osmangazi Belediyesi’nin hali hazırda 1 milyar liraya yakın borcu olduğunu, bunda Osmangazi Meydanı Projesi’nin payının büyük olduğunu vurgulayan Aydın, “10 bin liraya geçinmeye çalışan emeklinin olduğu bir ülkede benim bu kadar borcum var demekle belediyecilik olmaz” yorumunda bulundu. 
Belediyenin personel maaşlarını gününde ödediğini ifade eden Aydın, “Borcun yarısı uzun vadeli kredilerden oluşuyor. Döndürülemeyecek ölçüde borcumuz yok. Geçen ay 60 milyon borç ödedik. Bu ay da 70 milyon ödeyeceğiz” bilgisini paylaştı.
CHP’li Aydın, bu açıklamalarıyla esasen yeni seçilen CHP’li başkanları eleştirirken aynı zamanda topluma da ‘ben işime bakıyorum’ mesajı iletiyor.
Aydın, aynı zamanda seçim taahhütleri hakkındaki kararlılığına vurgu yaparak halka güven veriyor. 
CHP’li diğer başkanların da Aydın’ın ezber bozan başkanlık tarzından ilhamla işlerine bakmaları gerektiğini söylemeliyiz.
*** 
Toplantıda Erkan Aydın’a Osmangazi’deki uyuşturucu sorununa yönelik bir soru yönelttim.
İlçedeki bir mahallede ‘vakıflara’ ait bir halı sahada kiracı bulunan spor kulübü işletmecilerinin uyuşturucudan tutuklandığını ama mezkûr işletmenin halen aynı kişilerin idaresinde bulunduğunu bildirerek ‘uyuşturucuyla mücadele’ konusunda ne yapacaklarını sordum.
Aydın, hafta içinde Çirişhane Spor Lokali’nin temel atma töreninde şu ifadeleri kullanmıştı: Madde bağımlılığı çok fazla arttığı için bu tür hizmetler halı saha, kulüp binası ve spor alanları çok önemli, bununda farkındayız.
Aydın, soruma da benzer ifadelerle yanıt verdi. Madde bağımlılığının anormal derece arttığını savunan Aydın, bununla mücadele için ‘Amatör spora destek vereceklerini’ söyledi.
İfade etmem gerekir ki Aydın’ın yanıtını ve bu konudaki yaklaşımını son derece klişe buldum.
Çünkü sizin de dikkatinizi çektiyse verdiğim örnekte bir spor kulübünde uyuşturucu ele geçiriliyor. Sanırım Aydın, toplantının heyecanı veya yorgunluğundan sorudaki bu detayı fark edemedi.
Yani spor tesisi yapmak çocukları uyuşturucudan uzaklaştırmıyor. Hatta bu örnekte olduğu gibi yakınlaştırabiliyor. 
Emniyet güçlerimiz bu konuda elinden gelenin kat be kat fazlasını yapıyor ancak toplumsal bir uyanış gerek. 
Peki, o uyanışı kim tesis edecek? 
Tesis derken halı saha yapmaktan bahsetmiyorum elbette. Bir anlayış inşası, bir yaşam kalitesi bilinci veya sağlıklı hayat uyanışından söz ediyorum.
Yeni konjonktürde Erkan Aydın, yönetim tarzı ve tutumuyla öne çıkıyor evet, ama görünen o ki bunu vizyonla da pekiştirmesi gerek.
Şehre (spor lokali örneğinde olduğu gibi) yeni beton küpler kurarak uyuşturucuyu yenemezsiniz.
Tek derdi halka hizmet olan yöneticilere saygıyla…