Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat 1954'te İstanbul'da doğdu. İlk öğrenimini Kasımpaşa Piyale İlkokulu ve İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde mezunu Erdoğan siyasi hayatına 1976 yılında Milli Savunma Partisi ile başladı.



MSP Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçilen Erdoğan bir dönem özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. Refah Partisi ile siyasete başarılı bir dönüş yapan Erdoğan, 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 



Seçimlerin ardından 1997'de halka hitaben yaptığı bir konuşma esnasında şiir okudu ve hapis cezasına mahkûm edildi. Böylelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine de son verilmiş oldu.

Erdoğan, 4 ay kaldığı cezaevinden çıktıktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurdu ve partinin genel başkanı seçildi.



2003'te 22. Dönem Siirt Milletvekili olarak parlamentoya girdi ardından da Başbakanlık görevini üstlendi. 2014 seçimlerinde ilk turda 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı olarak halen görevini sürdürmektedir.