Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bursa’daydı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 7 Ocak’ta düzenlenen aday tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Alinur Aktaş’ın açıklanmasından 27 gün sonra 17 ilçe belediyesinin başkan adayları da belli oldu.

Tofaş Kapalı Spor Salonu’nda ‘İşimiz Bursa Gücümüz Bursa’ temasıyla gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursalılarla buluştu.

Programın başlamasından saatlerce önce 7’den 70’e çok sayıda vatandaş salonu doldurdu. Salonun dışında da Cumhurbaşkanı Erdoğan, coşkuyla karşılandı.

Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve teşkilat üyeleriyle AK Parti Bursa, kısa süre önce belli olan sürpriz buluşmadan alnın akıyla çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salonu teşrifi öncesi kürsüye çıkan ilk isim AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan oldu. ‘Tüm teşkilatlarımızla durmadan çalışacağız’ diyen Başkan Gürkan, “Bu partinin sahibi, milletin kendisidir” dedi.

Salondakilerin tezahürat ve alkışlarıyla desteklediği Gürkan, “Bursa’yı hizmetten mahrum etmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Ortak akıl ve ortak hareketle Türkiye Yüzyılı Bursa’sını inşa etmeye devam edeceğiz. Bursa, AK Parti Belediyeciliğini biliyor. Bursa’mızın dört bir yanı eser ve hizmetlerle dolu. Bursa evimiz, Bursalılar da kardeşlerimizdir. Biz Bursa olarak çok güzel bir aileyiz. Bizim hayallerimiz Bursa’nın hayalleridir. Önümüzdeki dönemde de durmak yok yola devam diyerek çalışmayı sürdüreceğiz. Belediyecilik bizim işimiz…” ifadelerini kullandı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Gürkan’ın ardından gerçekleştirdiği kürsü hitabında muhalefetin ideolojik belediyecilikte sağlanıp kaldığını vurgularken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hizmet belediyeciliğinin mimarı olarak tanımladı.

***

‘Bursa seninle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde kürsüye çıkan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, salondaki coşkulu karşılamaya ‘Biz sizlerle gurur duyuyoruz’ diyerek yanıt verdi.

Ala, “AK Parti bir harekettir. AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın önümüzdeki dönemlerde Türkiye için hedefleri var. Biz, yerel yönetim çalışmalarına başladığımızda Türkiye buradan ne kazanır diye baktık. Cumhur İttifakı son derece kaliteli ve seviyeli bir şekilde daha da güçlenerek yoluna devam ediyor” diyerek karşıdaki muhalefet ittifakının dağıldığını hatırlattı.

Bursa’nın Türkiye’nin lokomotif kentlerinin başında olduğunu vurgulayan Efkan Ala, 190 ülkeye ihracat gerçekleştiren Bursa’nın 122 ülkeden fazla ihracata imza attığını belirtti. Tıpkı ihracatta olduğu gibi seçimlerde de Bursa’nın rekorlara imza atacağını ifade eden Ala, “Hayatları boyunca ceketlerini çıkardıklarında asacakları bir çivi çakmamış olanların bizimle yarışması mümkün değil. Biz kendimizle yarışıyoruz” dedi.

Efkan Ala’nın konuşması sonrası salona gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Başkanı Davut Gürkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte sahneye çıkarak katılımcıları selamladı.

Selamlamanın ardından Alinur Aktaş, kürsüden coşkulu bir hitapta bulundu. Bursalıların kurulduğu günden bu yana AK Parti’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verdiğini ifade eden Başkan Aktaş, 31 Mart’ta Bursa’da 18 belediyeyi de kazanma sözü verdi. Bursa’da cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımları 20 yılda yaptıklarını söyleyen Başkan Aktaş, “Bundan sonraki süreçte daha fazlalarını yapacağız. 31 Mart sürecinde durmadan, yorulmadan cadde cadde sokak sokak gezmeye devam edeceğiz” dedi ve alkışlarla kürsüden ayrıldı.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bir şarkısın sen’ şarkısıyla sahneye çıktı. Gençlik kollarının tezahüratları eşliğinde konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabının başında vefat eden Alev Alatlı ve Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’ı rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu ifadeleri öne çıktı:

“CHP'nin halini görüyorsunuz, herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Ne ülkenin hali ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Kendi arkadaşlarına ve müttefiklerine bu derece hoyratça davrananların şehirlerimize ve oralarda yaşayanlara şefkat göstermesi mümkün mü?”

Hizmet maratonunda yolda kalanların, yolunu kaybedenlerin, yolunu değiştirenlerin olduğunu, bundan sonra da olabileceğini belirten Erdoğan, “…Kendi tercihleriyle başka yollara yönelenleri milletimizin takdirine havale ediyorum. Önemli olan ana damarın mayasını muhafaza etmesidir. Bu konuda hiçbir sarsılma yok…” dedi.

Erdoğan, 31 Mart’ta da zafere inandığını şu sözlerle ortaya koydu:

“Rüzgârın önünde savrulan kuru yapraklar misali kendi iradeleri dışında sürekli rota değiştirenlerin başlarına neler geldiğini, bölgemizdeki çok sayıda örneğinde görüyoruz, biliyoruz. Birileri güven ve istikrar iklimini zehirleyerek Türkiye'yi de bu hale getirmek istiyor ama hamdolsun başaramadılar. Mayıs seçimlerinde bunun için çok uğraştılar. Şimdi her ne kadar mahalli seçim de olsa 31 Mart'ta istismar edebilecekleri bir sonuç almayı umuyorlar. Ama inşallah milletimiz tercihini gerçek belediyecilikten yana yaparak, bu hevesleri bir kez daha kursaklarda bırakacak.”

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 17 İlçe belediyesinin başkan adaylarını açıkladı.

Büyükorhan, Keles, Kestel ve Orhaneli’nde değişime gidildi.

Osmangazi’de 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve bu dönem AK Parti’nin 3 dönem kuralına takılacağı söylenen Mustafa Dündar, dördüncü dönem için de aday gösterilerek parti kuralının esnetildiği isimlerden biri oldu.

Kestel’de AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ferhat Erol’un aday gösterilmesi de öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda Cumhur İttifakı’nın MHP’li adaylarla yarışacağı Mustafakemalpaşa ve Yenişehir belediye başkan adaylarını da tanıttı. Tanıtım programında MHP İl Başkanı Muhammet Tekin de tüm adaylarla aynı karede yer aldı.

Bursa ziyaretinde Erdoğan’a İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da eşlik etti.

Saygıyla…