Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı Şükrü Erdem’in, bölücü terör örgütü pkk elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri kamuoyunda geniş yankı buldu.

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği bir kahvehanede konuştuğu anlaşılan CHP adayı Şükrü Erdem, bebek katili Öcalan’ın hain olmadığını savunduğu net ifadelerle kayda yansıdı.

Türkiye Cumhuriyeti değişik bir devlet işte böyle düşünen kişiler bakan veya milletvekili olabiliyor.

Ş. Erdem’in skandal nitelikteki sözleri, münferit gibi görünse de esasen yeni CHP’yi temsil ediyor. Aklını peynir ekmekle yemiş bir kesim buna inanıyor.

Kahvehanede ‘apo hain değil. Sözlerimin arkasında dururum’ diyen Ş. Erdem’in kamuoyunda oluşan tepki sonrası yaptığı açıklamada pek de sözlerinin arkasında duramadığı görüldü.

Erdem, yazılı beyanında şöyle demiş: “Söylemek istediğim ‘Çözüm sürecinde ve 2019 seçimlerinde AKP iktidarının terörist başı Öcalan’ı legal hale getirdiğidir.’ Bunun dışında kastım yoktur, olamaz da.”

Oysa görüntülere şu ifadeleri yansıyordu: “Öcalan hain değildi. Bunu devlet kendi kendine canavar yaptı. Siz bir konuda bana güvenin. Adam hain değil. Artık PKK falan yok. Bitti o işler.”

Söyleyin bu ifadelerin neresinde çözüm süreci?

Ş. Erdem, her iki açıklamasında da toplumu aptal yerine koymaktadır. Oysa toplumun, Ş. Erdem’in sandığı kadar aptal olmadığı da aynı görüntülere yansıdı.

Yürekli Mustafakemalpaşalılar, Ş. Erdem’in Öcalan’ı şirinleştirdiği konuşmasına; CHP’nin DEM Partisi ile iş birliğini ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in S. Demirtaş ile O. Kavala’ya selam çakmasını hatırlatarak tepki gösterdi:

‘DEM Partisi’nin peşine takılmışsınız, bir de bizden oy istiyorsunuz!’

Buradan da görüyoruz ki vatandaş olan bitenin farkında! Kazanma hırsıyla dolu kirli bir siyasi ittifakın üstü kapalı şekilde yürütüldüğünü herkes görüyor. Çok değil 9 gün sonra herkes gereken cevabı alacak.

***

Tabi 31 Mart’a kalmadan, ülkede ne vakit olursa olsun devlete ve millete düşmanlığa karşı ilk cevap her zamanki gibi MHP’den geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Ş. Erdem’in skandal nitelikteki açıklamalarının görüntülerini paylaştığı mesajında şöyle dedi:

“CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı Şükrü Erdem, bölücü terör örgütü elebaşı bebek katili Öcalan hakkında ‘Öcalan terörist değil, devlet kendi kendine canavar yaptı’ diyerek CHP’nin maskesini kendi elleriyle düşürmüş, gaflet ve ihanet içinde olduklarını adeta itiraf etmiştir. Mustafakemalpaşalı hemşerilerimiz, terörist başına toz konduramayıp Türk Devletini alçakça suçlayan bu zihniyete elbette geçit vermeyecek, DEM’lenmiş CHP’ye 31 Mart’ta sandıkta dersini verecektir.”

Sayın Büyükataman’ın paylaşımı konunun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladı. Farklı sosyal medya platformlarında Ş. Erdem’in mezkûr açıklaması çok sayıda vatandaşın tepkisini çekti.

***

Sayın Büyükataman’ın ardından konuya ilişkin yazılı açıklama yapan MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin Ş. Erdem’i adeta topa tuttu.

MHP İl Başkanı Tekin, Erdem’e şu sözlerle yüklendi:

“CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı, eski bakan, ‘tecrübeli siyasetçi’ Şükrü Erdem, bilinçaltının dışavurumuyla genel başkanı Özgür Özel ve DEM’li şürekâsı gibi Türk devletini suçlayıp terör örgütünü ve terörist başını masum göstermiştir. Bundan sonra takınacakları sözde Atatürkçü tavır ve samimiyetsiz mevsimlik milliyetçi söylemleriyle, konuyu örtbas etmeye çalışsalar da DEM’lenen CHP zihniyeti bilinçaltını açığa vurmuştur. MHP Bursa teşkilatları olarak yozlaşmış ve DEM’lenmekten gözleri şaşı bakan CHP zihniyetine teslim edecek tek bir ilçemiz yoktur. Belediye Başkan Adayımız Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa’ya ve adıyla müsemma güzide ilçemize, Cumhuriyet değerlerine, geleneklerine bağlı; vizyoner ve dinamik kadrolarıyla Mustafakemalpaşalı’nın gönlünde taht kurmuştur. Muhabbetle, gayretle ve ilçemizin sorunlarına çözüm aşkıyla yola koyulmuştur. Mustafakemalpaşa’mızı terörist sevici, lümpen, halktan ve sorunlarından uzak, beyni çürümüş bu zihniyete teslim etmeyeceğiz.”

***

İsmiyle müsemma güzide ilçemizin vatanına, milletine ve devletine bağlı emin ellerde olması gerekiyor.

Neyse ki Mustafakemalpaşa’da Ahmet Beygirci var. Genç, dinamik ve iyi bir vatansever olarak ilçeye çok yakışacak bir başkan olacaktır. Eminim ki ilçenin yürekli sakinleri de bebek katilini savunmak için devletine kara çalanları seçmeyecektir…

Saygıyla…