Dün köşe yazımda sokaklardaki tehlikeye dikkat çekmiş ve nihayet bir adım atılmasından dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmeye çalışmıştım. 
Elbette bu konuyla alakalı memnun olan sadece ben değildim ki sosyal medyalarda şöyle bir tarama yaptığımız zaman birçok kesimin memnuniyetini görebiliriz.
***
Ancak atılan adımlar bazı kesimleri ziyadesiyle rahatsız etmiş. Elbette yapılan bir işlemden dolayı toplumun tüm kesimini memnun etmek mümkün değil ancak ortada bulunan gerçeği de kimse görmezden gelmesin, gelmemeli. Görmezden gelen kesimlere bakıyoruz ki orada iki ayrı grup var. 
***
Birinci grup daha neyin ne olduğunu bile bilmeyen, o masum hayvanlar üzerinden rant elde ederek geçimini sağlayan kesim. Diğer kesin ise "iktidar dünyanın en güzel işini de yapsak alkışlayacak değiliz" zihniyetinde olan ve iktidar düşmanlığı üzerinden beslenen siyasi beslemeler. 
***
Hele hele bu düşünceye her yerde destek veren birileri var ki onları anlatmaya Türkçe’de kelime bulamazsınız, cümle kuramazsınız! Yıllarca insan ölümlerini yok sayan, bu vatanın evlatları hayatının baharında toprağın bağrına düşerken sesini çıkarmayan, üç beş mağara faresi sarı torbaya girdiği zaman ortalığı velveleye vermeye çalışan o aşağılık grup başıboş sokak köpeklerinin sorunu için adım atılınca zıplamaya başlamışlar. 
***
"Sokak hayvanlarının katledilmesine izin vermeyeceğiz" türünden de açıklama yapmışlar. Sokaklardaki o başıboş köpeklerde bile daha fazla olan zeka seviyesi bunlarda bulunmayınca ortaya böyle açıklamalar ve sonuç çıkabiliyor. 
***
Yahu kimsenin sokaklardaki hayvanları katlettiği yok. Kimsenin onları yok sayma gibi bir durumu yok. Kimsenin onları itlaf etme gibi bir niyeti de yok. Adamlar bu başıboş köpekleri toplayalım güzelce bakımlarını yapalım barınaklarda sağlıklı ve düzenli bir hayat sürmelerini sağlayalım diyor bunlar katliamdan bahsediyor. 
***
O zaman ortaya çıkan durum iki türlü özetlenebilir. Ya kendilerinin de arada kaynamasından ve toplanıp barınaklara yerleştirilmesinden korkuyor ya da katliamdan beslenmeyi alışkanlık haline getirdikleri için herkesi kendileri gibi zannediyorlar. 
***
Ne olur yani bu hayvanlar da sağlıklı bir ortama kavuşsa, ne olur yani sokaklar güvenli hale gelse, ne olur yani insanlarımız sokaklarda huzurlu ve korkusuz yaşayabilse. 
***
Sahi sizin niye işinize gelmiyor insanlığın hayrına atılan adım diye soracağım da alacağım cevap belli. İnsanlıktan nasibini almayanlar insanların da halinden anlamaz!