Son yerel seçimde herkesin malumu CHP büyük bir başarı göstererek Antalya’da 16 belediye başkanlığı kazandı. Buna bir de Büyükşehir Belediyesi’ni ekleyerek başarısını taçlandırdı.
Buraya kadar olanları tebrik etmemek mümkün değil. Ancak bundan sonrası çok önemliydi! Lakin bizdeki siyaset anlayışı AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİSİ olduğu için hiç de iyi gitmedi.
Her gün Türkiye’nin dört bir yanından CHP’li belediyelerde KAYIRMACILIK, AKRABACILIK adı altında işe alımlar peyderpey arttı. Sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel bile bu işe isyan etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ve Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzası ile belediyelere 'İSRAFLA MÜCADELE' VE 'KAYIRMACILIK' genelgesi gönderildi. 
Genelgenin son bölümünde, “Kamudaki performans yönetiminin liyakat esasına dayanmasının kamudaki hizmetlerin bütünlüğünü sağlayan bir kilit unsur olduğuna dayalı olarak; performans değerlendirmeleri açık ve objektif kriterlere bağlı tanımlanır ve yöneticilerin takdir yetkileri liyakat ilkesiyle sınırlı tutulur” ifadesi yer alıyor.
Bunu esas alarak ben size bir hikaye anlatacağım. LİYAKAT denilen şeyin nasıl alaşağı edildiğini göreceksiniz. Yer Antalya Muratpaşa Belediyesi. Hem de kendilerine muhalif belediyelerin işe alımlarda, atamalarda LİYAKAT gözetmediğinden yakınan CHP’li belediye.
Ama önce yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek ve Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzası ile belediyelere gönderilen, “HALK SAĞLIĞI, HAYVAN HAKLARI ve POLİTİKALARI” başlıklı bir diğer genelgeye değinmekte fayda var.


Deniyor ki, “Sosyal belediyecilik ilkesiyle sahipsiz hayvanlar sorununu çözmek, halk sağlığını ve hayvanlarımızın yaşam hakkını eş zamanlı koruyabilmek, süreç ile ilgili politika belirlerken meslek odaları ve ilgili kuruluşlarla iş birliği halinde olmak ve bununla birlikte veteriner hekimlerimizin kendi çalışma alanlarındaki yetkinlik ve uzmanlıklarının sağlayacağı kamu yararını güvence altına almak amacıyla; Büyükşehir Belediyelerimizde Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığı ve diğer belediyelerde Veteriner İşleri Müdürlüğü kurulması için gerekli çalışmaların başlatılması….”
Şimdi lütfen buraya dikkat! Aynı genelgenin devamında, “Toplum ve hayvan sağlığını doğrudan ilgilendiren bu alanda görev yapacak Daire Başkanı ve/veya Müdürlerin veteriner hekim olması, kadro sorunu yok ise, görevlendirilen veteriner hekimlerin sözleşmeli personel veya taşeron firma çalışanı statüsünden kadroya geçirilmeleri….” İfadesi yer alıyor.
Gelelim konuya. Yani ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YERE. CHP’li Murat Paşa Belediyesi’nde yaklaşık 2 yıldır bu genelgenin tam tersi uygulanıyor. Tek tek tane tane anlatayım kafanız karışmasın.
Muratpaşa’da daha önce Veteriner İşleri Müdürlüğü vardı. Başında ise Veteriner Hekim Mehmet Baki Uçar görevliydi. Sonra Başkan Ümit Uysal ne hikmetse Uçar’ı pasifize etti.
Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü lav edip bu birimi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağladı. Başına da daha önce İşletme ve İştirakler Müdürü olarak görev yapan Ebru Özörtbaş adında HARİTA TEKNİKERİ bir hanımefendiyi getirdi.
Hadi Mehmet Baki Uçar ile anlaşamadınız, frekansınız uyuşmadı diyelim. Yahu, belediyenin kadrosunda Zeynep Büyüktortop ve Ayşe Gencer adın iki tane daha VETERİNER HEKİM var. Onların suyumu çıktı?


Buraya kadarını anladınız değil mi? Peki Sağlık İşleri Müdürlüğü’ndeki doktorlar nereye gitti dersiniz? Sordum soruşturdum. Doğru dürüst bilen yok. Belediye Doktoru olarak görev yapıyormuş sanırım.
Başında doktor olması gereken Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün başında HARİTA TEKNİKERİ var. Veterinerler ise sinek avına çıkarılıp bu birim de buraya bağlanmış.
Neresinden bakarsan garabet. Bunların hepsini aklınızın bir köşesinde tutun. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne yani HARİTA TEKNİKERİ Ebru Özörtbaş’ın başında olduğu birimin görevleri neler? Çok vahim.
“Müracaat eden hasta personel ve vatandaşların muayene ve tedavilerinin yapılması gerekli olan hallerde sevki. Evlilik aşamasındaki çiftlerin gerekli olan tahlil sonuçlarının değerlendirilerek Sağlık Raporunun düzenlenmesi, Barınacak yeri olmayan veya sahibinin yada koruyucusunun ev ve arazisinin sınırları dışında bulunan ve herhangi bir sahip veya koruyucunun kontrolü yada doğrudan denetimi altında bulunmayan evcil hayvanları rehabilite etmek, hayvanların sağlıklarını korumak ve üremelerini kontrol altına almak maksadıyla, kısırlaştırmak, aşılamak, sahiplendirmek ve işaretlendirerek alındığı ortama bırakmak, ısırık vakalarında Tarım İlçe Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi işbirliği içerisinde hayvanları müşahede altına almak, gerekli takipleri yapmak, evde Sosyal Hizmet Birimi, Rehabilitasyon Merkezi Birimi, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi.”
Eyyyy Muratpaşa Belediyesi çalışanları veya KOMŞULAR. Sakın ha hastalanayım falan demeyin. Sağlık İşleri Müdürü sizi DOKTOR yerine bir HARİTA MÜHENDİSİNE sevk edebilir.
Eyyyy Muratpaşa Belediyesi sınırları içindeki başıboş sahipsiz sokak hayvanları! Siz de kafanıza göre takılın ama sakın kimseyi ISIRMAYIN! Isırırsanız HARİTA TEKNİKERİ Müdürümüz sizi de TARIM MÜDÜRLÜĞÜ yerine HARİTA KADASTRO VE TAPU MÜDÜRLÜĞÜ’NE yönlendirebilir.
Eyyyy Ümit Uysal’ın KOMŞULARI aman dikkat edin sizi de KÖPEK ISIRMASIN. Çünkü bu işlere bakacak VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ yok.
Hani LİKAT falan diyorsunuz ya. Alın size LİYAKAT!