Elbette bu soruyu bir sohbet esnasında sorsak orada bulunan kimseler; "Belediye Başkanlığı yapacak tabi ki" diye cevap verir. Ancak sorunun merak edileni o değil elbette.
***
Merak edilen tabi ki kadro oluşumu anlamında ne yapacak?
Gerek belediyedeki gerekse belediye şirketlerindeki çalışma arkadaşları kimlerden oluşacak? Aynı kadrolarla yola devam edecek mi yoksa yeni yüzler görebilecek miyiz?
***
Öncelikle şunu belirteyim ki yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmeyen bir anlayışa sahip olan ender kişilerden birisidir Muhittin Böcek.
***
25 yıllık belediye başkanlığı döneminde zaman zaman elbette kadrolarda değişiklikler yapmıştır ancak genelde çekirdek kadroyu koruyan, istikrarın ekip uyumuyla daha kolay yakalanabildiğini bilen bir kişi olarak Başkan Böcek'in bu dönem elinin çok daha rahat olduğunu belirtmek lazım. 
***
Geçen dönem ittifaklardan kaynaklı kadro kuramama veyahut istemediği bazı isimlerle yol ayrımına gidememe durumu bu dönem olmayacak elbette. 
***
Bunu söylerken toptan temizlik yapacağını söylemeye çalışmıyorum ama bu defa daha sağlam bir ekip için günlerdir hazırlık yaptığı edindiğim bilgiler arasında. 
***
Hem belediyedeki bazı isimlerle yollar ayrılacak hem de şirketlerdeki. Peki, böyle bir durumda kimler gelir o görevlere? 
***
İşte asıl merak edilen soru da bu. Ama net bir cevap vermek istersek Başkan Muhittin Böcek kimi isterse o isimler gelir ki çoğu da belli olmuş zaten. Yani parti önerdi,  dost referans oldu, arkadaşı tavsiye etti hikayesini kimse beklemesin. 
***
20 Belediye Başkanlığı olan bir ilde görülmemiş oranda bir başarı yakalandıysa bunun en büyük mimari Muhittin başkandır. Bu da Başkan Böcek'in bu güne kadar partizan bir tutum dışında siyaset yapmasının eseridir bunun da hakkını teslim etmek lazım. 
***
Dikkat edin bakın 25 yıldır hiç bir kimse ‘partizan davrandı, atamaları partiye göre ayarladı’ diyemedi şimdi de diyemeyecek. 
***
‘Atamalar böyle de ya hizmetler konusunda ne yapacak?’ derseniz bana göre günün imkanları doğrultusunda bu dönem daha farklı olacak. 
***
Geçen dönem savaş, pandemi ve hastalık ile mücadele, meclisteki çoğunluğun olmaması bir hayli zorlamıştı kendisini. Bu dönem meclis çoğunluğu var, ekstra çok olağanüstü bir durum da olmadıkça bir şeyler elbet görecek gibiyiz. 
***
Bunun ilk adımı da dördüncü etap raylı sistemle başladı. Görelim bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler.