Önceki gün televizyonlarda haberleri izlerken atalarımızın "dinsizin hakkından imansız gelir" sözü aklıma geldi. 
***
Özellikle günümüzde fahiş fiyat uygulayanlara adeta ‘cuk’ diye oturabilecek bir söz olarak. 
***
Kafalarına estikçe Allah ne verdiyse yapıştır misali her ürüne zam yapmayı adeta alışkanlık haline getiren bu kan emicilere karşı uygulanmaya başlanan müeyyideler yavaş yavaş geri adım attırmaya başladı. 
***
Mesela tavuk sektörü... Akaryakıt içerek mi veyahut döviz yiyerek mi büyüyen bu tavukların her gün anlamsız bir şekilde fiyat artışı hiç bir şekilde izah edilemezdi.
***
Durum böyle olunca Ticaret Bakanlığı artan fiyatlar karşısında ihracat kısıtlaması getirince bir anda fiyatlar gerilemeye başladı. 
***
185 TL olan kanat fiyatlarının 140 TL’lere kadar gerilemesi bu müdahalenin sonucu ortaya çıktı. 
***
Peki, buna gerek var mıydı? Bence gerek yoktu ama sürekli artışlarla milleti öpmeyi gelenek haline getiren sektör böylece dersini almış olacak. 
***
Aslında millet olarak bir hafta hiç bir şekilde alışveriş yapmasak asıl dersi o zaman alırlar da. İşte biz millet olarak gücümüzün farkına varamıyor ve o gücümüzü kullanamıyoruz.
***
Keşke kullanabilsek de ‘dinsizin hakkından imansız gelir’ atasözünü layıkıyla uygulayabilsek. 
***
Çünkü hangi sektör olursa olsun milletten ders almadığı zaman akıllanmayacak. 
***
Halbuki şöyle bir düşünsek üç günde kiloda 40-45 TL indirim yapılıyorsa demek ki bu fiyatlar hatta daha da aşağısı onları kurtarıyor.
***
Eee peki o halde neden sürekli fahiş artışı yapılıyor. 
***
Amaç belli. Kısa yoldan zengin olabilmek. 
***
Kör tuttuğunu öpermiş misali nasıl olsa ‘tuttuk öpelim o halde’ düşüncesindeyseler elbet gün gelir onları da öpen çıkar. 
***
Devletimizden beklentimiz sadece belirli sektörlerde değil tüm sektörlerde aynı anlayışla hareket ederek imansızların hakkından gelmesi.