ANNELER GÜNÜ: Ülkemin geleneklerine uymayan bir gündü 13 Mayıs gülleri, çiçekleri koparıp verme, Yahut buket gönderme. Bence her gün olduğu gibi, annemize güler yüzümüzü vermeliyiz. Elini öpmeliyiz, durumunuz uygunsa ihsanda bulunmalıyız. Yani gönlümüzü ortaya koymalıyız. Ananıza sarılmalısınız ki, toprağa sarılır gibi. Biz olmayız hediye. Anaya sahip olma, hoşgörü sağlamamız eşimize de bağlı davranış kodudur.
ZAMAN: İnsan için zaman çok değerlidir En gereksiz harcanan şey zammadır. Bir gün toplam 1440 dakika Ömrümüz acaba 10 yılını çocukluğumuza olarak ele alırsak 60x1440=86.400 dakika eder. Yani şimdi bunun anlamını düşünüyorsunuz değil mi? 
Boş zamanı da çok mu seviyoruz. İnsana hiçbir yararı yok. “Lak lak çok hoşumuza gider. Bir bilgi üretilse iyi ama onu da bileyiz Kısaca bir şey üretmek, zamanın anlamdır.  Acelem var dememiz elzemdir. Hani diyoruz ya: “Ölüm kaşla göz arası gibi yakın.” Düşünelim, düşünce üretmek ve yazmak önemlidir. Başa bir uydurma söz almışız. ”Acele giden ecele gider.” Bu söz araba kullananlar için denilebilir.
KÖTÜ-İYİ
Bizi Jean Ruso asla zaman koşulları bakımından ilgilendirmez. “iyi insan, kötü insan doğuştan genleri ile gelir”miş? Biz kimseyi bu ilde yargılayamayız. Bizimle birlikte yaşayan insanlar kötü olamaz. Çünkü bizim zürriyetimiz sağlamdır. Cenaze toprağa verilmeden önce o kişilerle helalleşiriz. 
Yapılan bir iyiliği yok muydu meftanın? Hep biz mi iyilik ettik? Biz kötülüğün karşısında durduk ve sustuysak biz yapılan kötülüğün ortağıyız. Onu iyilik ve kötülük yapması konusunda toplumsal işlevi tamamlamamışız. “İyilik yap yap iyilik bul. “, “İyilik et taşın altına koy, balık görmezse halik görür.” Derler toplumumuz böyle bir terbiye veriyor. 
Türk insanı olmak, Türkçe yaşamaya bağlıdır. Yok Arapça, yok Flemence tabelaları asmamalı. Asan zaten Türk değil. Dine saygılıyız amma bizim değerleriz ölçüsünde. Bizimle birlikte namaza, bizimle birlikte salata gelmelidir. Susuyorsak Türk Ulusunun ganiliğinden, hoşgörüsündendir.
BÖLÜŞÜM: Nimet ve külfetin paylaşımıdır. 1920 tarihlerinde kurulan devlet Türk Devletidir. Bize de Türk derler. Komşumuz aç yatarken biz tok yatamayız şiarını edinmişiz. Adaletin gereği hakça Türkçe paylaşımdır. Bu ülkeyi çağdaş muasır memleketine getirirken; İzmir, Bursa İktisat kongrelerine uygun üretmeliyiz. Bölüşümde adalet ve hak denen kavramları yerine getirmeliyiz.