Son dönemlerde belki de en çok konuşulan hatta üzerinde tartışılan konuların başında geliyor sokaklardaki başıboş hayvanların durumu. 
***
Gün geçmiyor ki bu konunun verdiği rahatsızlıktan dolayı bir haber yapmayalım. Ülkemiz genelindeki tüm illerde, hatta ilçelerde belki de daha ücra yerlerde sorun haline geldi bu durum. 
***
Bir bakıyorsunuz ki bir çocuğa saldırmaya kalkıyorlar, bir bakıyorsunuz yaşlı bir insana vahşice saldırıyorlar. O yüzden sokakların hakimiyetini ele geçiren bu başıboş köpek meselesi yüzünden neredeyse tek başına yürümeye korkar hale geliyorsunuz. 
***
Durum şimdilerde böyle ise kış aylarında havaların da erken kararması ile tehlikenin boyutları daha da artacak demektir. Onun için gereken tedbirler alınmalı diye defalarca yazdık, söyledik,  konuştuk ancak yetkili makamlarda olanların zannediyorum ki böyle bir derdi yok. 
***
Onun için “başıboş mu başıboşluk mu” diye soruyorum ki cevabı da belli zaten. Evet, bu düpedüz başıboşluk. Yasaların verdiği yetkileri kullanmaktan aciz olanlar, üç beş sözüm ona hayvansevere şirin gözükme derdinde olanlar maalesef çözüm için elini taşın altına koymuyor. 
***
Halbuki ki aylar önce bu ülkenin en tepesindeki isim olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da soruna dikkat çekmiş ve herkesi sorumluluk almaya davet etmişti. O çağrıdan bu yana bile kaç kişinin canı yandı. Hala ne bir tedbir alan var ne de o hayvanlar için barınak yapmak adına çözüm üreten.  
***
Çok mu zor bulunduğunuz bölgede bu hayvanlar için doğal bir barınak yapmak. Ormandan bir alan kiralayıp oraları doğal barınak hale getirseler o hayvanlar da hem bakımlı ve düzenli olsa hem de sokaklarımız güvenli olsa. Yok illa ki can yanmaya devam edecek. 
***
Peki ne zamana kadar ? İlla ki birilerinin ölmesi mi gerekir diyeceğim de kaç birileri öldü şimdiye kadar? Gerçekten yazık. Yetek artık bu sokakları güvenli hale getirmek sizin göreviniz ey yetkililer. 
SON SÖZ
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesini düstur edinen bir ecdadın torunları olarak artık bu konuyu bir an önce halletmemiz gerekir. Değilse daha biz bu konuları çok konuşuruz.