Antalya’mız; cennetin bir parça olan güzel kentimiz…
Turizmin, tarımın ve son yıllarda ihracatın parlayan yıldızı haline gelen Antalya’mız bizleri mutlu etmeye devam ediyor.
Her günü ayrı güzel kentimiz…
Toroslar’ın, Bey Dağları’nın gölgesinde olan herkesin hayranlıkla izlediği kentimiz… 
Betimlere sığmayacak güzellikte olan her zaman sıcağına ayrı yağmuruna ayrı kızdığımız ama bir türlü kendisinden vazgeçemediğimiz kentimiz yine bizleri mutlu etmeye devam ediyor.
***
Türkiye’nin 12 ay boyunca canlılığından ödün vermeyen kenti Antalya, yine zirvede olduğu turizm sektöründe fark yarattı. 
Turizmde Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yüksek sezona giren Antalya, geçtiğimiz cumartesi günü hava trafiğinde rekorlar kırdı. 


Saniyeler içerisinde bir uçağın indiği diğer uçağın kalktığı Antalya Havalimanı’nda yaşanan bu yoğunluk turizmciler ve esnafı mutluluktan havaya uçardı. 
Almanya merkezli dünyaca ünlü tur operatörü FTI’nin iflas etmesinden sonra panik havası yaşanan Antalya’da hiç de panik yapmaya gerek yokmuş aslında…
Dünyada şu güne kadar ne kriz yaşanırsa yaşansın Antalya turizmde her yıl üzerine koyarak devam etmeyi başardı.
***
Sanki Antalya turizmi efsunluymuşçasına bir şekilde krizleri fırsata çevirerek yoluna devam etti. 
Tabi ki bunda Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un da payı oldukça yüksek.
Bakanlığı süresince Antalya’yı zirveye taşıyan en önde isimlerden biri kendisini…
Bu başarısından dolayı bakanımızı da buradan yeri gelmişken tebrik etmek istiyorum.
Krizleri fırsata çevirebilen biri benim için tamamdır…


***
Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile FTI’nin iflasından etkilenen 18 bin civarındaki turistin mağdur edilmediğini diğer tur operatörlerinin bu turist için devreye girdiğini söyleyerek yüreklere su serpen Antalya Valisi Hulusi Şahin ise “Turizm şirketi FTI’nin iflas başvurusunda bulunması karşısında Antalya’daki otelcilerimiz ve turizm sektörü temsilcilerimiz misafirlerimizin mağdur olmaması için bir takım çalışmalar düzenlediler. Geçmiş dönemlerde benzer olaylar karşısında yaşanan mağduriyetlerin bu olayda yaşanmayacağını tahmin ediyoruz” diyerek krizler karşısında sergilenmesi gereken bir duruş örneği sunmuştu. 
Devletin en üst kademesinden en alt kademesine kadar Antalya turizminin ayakta kalması ve krizlerden etkilenmemesi için mücadele canhıraş devam ediyor anlayacağınız.
Bölge esnafı ve turizm temsilcilerinin ayakta kalabilmesi ve ülkemizin marka değerinin daha ilerilere taşınabilmesi adına yapılması gereken her şey birer birer hayata geçiriliyor. 
Böyle olunca ad Antalya turizminde işler tıkırında gidiyor.
Bundan sonra da tıkırında gideceğe ve bizlerin yüzünü güldürmeye devam edeceğe benziyor.