Sevgili Peygamber efendimizin (SAV) “İstanbul elbette feth olacaktır” hadisi şerifi İslam komutanlarının uykularını kaçırmış, İstanbul’u almak aşkı ile yanıp tutuşmuşlardır. Onun için İstanbul’a birçok seferler yapılmıştır.
***
Malum bunlardan bir tanesi Yezîd komutasındaki İslam ordusunun İstanbul’u kuşatmasında her ne kadar fetih gerçekleşmese de şehrin manevi bekçisi Eyüp El Ensari yani Eyüp Sultan Hazretlerinin ölümü ile onun mübarek cesedinin İstanbul’da kalmasıdır. Eyüp El Ensari hazretlerini hediye eden Emevi komutanı Yezîd’e lanet okumak bize yakışmaz.
***
Sene 1453, şanlı ecdadımız Osmanlılar Timur yenilgisinden sonra tekrar kendisini toplamış batıya doğru süratle ilerliyordu. O dönemde Osmanlı’nın başında tarihin dev şahsiyetlerinden Fatih Sultan Mehmet han hazretleri bulunuyordu.
***
O’nun da bütün emeli İstanbul’u almaktı. Fakat O’nun diğer İslam komutanlarından farklı bir hali vardı. O hem ‘Ya Rabbi İstanbul topraklarının alınmasını bana nasip eyle’ diye dua ediyor hem de İstanbul’u almak için teknik projeler geliştiriyordu.
***
Nihayet padişah olunca başkent Edirne’de muazzam gemiler yaptırdı. Bu gemileri dünya tarihinde ilk defa karadan yürütüp Haliç’e indirdi. Bu durum Bizans ordusunun moralini sıfıra indirmişti. Kuşatma çok uzun sürdü, genç Fatih’in de sabrı bitmişti. 
***
Şeyhi Akşemseddin Hazretlerinin kendisi ile manen ilgilenmediğini zannetti ve şeyhinin çadırına saldırdı. Bir de ne görsün ki; Akşemseddin Hazretleri secde-i rahmana kapanmış, gözlerinden akan yaşlar toprağı çamur haline getirmiş. Müslüman Türk Ordusunun muzaffer olması, köhne Bizansın çökmesi için dua ediyordu.
***
Akşemseddin Hazretlerinin duası kabul olsa gerek ki 29 Mayıs 1453 Salı sabahı Müslüman Türk Ordusu korkunç bir saldırıya geçti. Her iki taraftan binlerce insan ölüyor veya şehit oluyordu. 
***
52 gündür maddi topların tesiri ile fazla bir şey olmayan surlara 53. gün Allah tarafından manen de toplar gelmeye başlamıştı. Böylece maddi ve manevi topların tesiri ile surlar hallaç pamuğu gibi dağılmaya başlamıştı.
***
Savaşın en kritik zamanında Ulubatlı Hasan isminde bir nefer surlara ilk Osmanlı İslam Türk Sancağını diker ve böylece İslam ordusu önüne geçilmez bir sel halinde dalga dalga İstanbul’a girmeye başlar.
***
Peygamber Efendimizin 800 sene evvel verdiği müjde tahakkuk etmişti. Netice olarak İstanbul’un fethi ile Rumeli ve Anadolu’nun fethini taçlandırmıştı. Geçici olarak İstanbul elimizden çıksa bile inşallah İstanbul kıyamet sabahına kadar Müslüman Türkün olacaktır.