Lider Haber TV’de yayınlanan Fahrettin Kayan ve Ahmet Karaben’in hazırlayıp sunduğu Tam Saha programının konuğu birçok takımda forma giymiş eski futbolcu Yekta Kurtuluş oldu. Kurtuluş, Galatasaray’dan ayrılma süreci hakkında bilgi vererek, ayrılma sebebinin siyasi nedenlerden dolayı olduğunu vurguladı.

Elias Jelert: Taraftarımız için oynamayı dört gözle bekliyorum Elias Jelert: Taraftarımız için oynamayı dört gözle bekliyorum

Yekta Kurtuluş Galatasaray Ile Yollarım Siyasi Nedenlerden Dolayı Ayrıldı

‘’GALATASARAY’LA YOLLARIM SİYASİ NEDENLERDEN DOLAYI AYRILDI’’

Galatasaray’dan ayrılma sürecini anlatan ‘’Futbolun içinde kaldığım sürecince çok fazla bunu açıklamak istemiyorum ama siyasi olduğunu söyleyebilirim. Sadece o dönem benim gezi parkında verdiğim destek biraz sıkıntı yaratmıştı kulüp içinde. Dönemin teknik direktörü benimle biraz farklı görüşlerdeydi bahane uydurarak benim mali olarak kulübe yük olduğumu söyleyip, çok yüksek para aldığımı söyledi. Benim yerime gelen oyuncuyu benden 3 kat fazla para vererek almışlardı,  kadro dışı kalacaktım. 2 sene daha sözleşmem vardı yatıp paramı alabilirdim ama Galatasaray’da kadro dışı kalmış oyuncu olmamak için ayrılma kararı aldım’’ ifadelerini kullandı.  

“FENERBAHÇE’NİN DERBİ İÇİN YAPMASI GEREKEN İSMAİL KARTAL’IN DUA ETMESİ”

Süper Lig’deki şampiyonluk yarışı hakkında yorumlarda bulunan Kurtuluş, “Hem kadro kalitesi hem psikolojik üstünlük olarak büyük avantaj Galatasaray’da. Çok klasikleşti artık psikolojik üstünlük ama mayıs ayı geldiğinde Galatasaray her zaman 1 adım önde oluyor şimdi bir de puan farkı var. Bir de kendi evinde oynuyor. Şu an herkes zaten bilet soruyor 10 gün öncesinden bilet bitti. Bu da atmosferin nasıl olacağını gösteriyor. Her şey Galatasaray’ın elinde tüm avantaj onlarda. Fenerbahçe’nin derbi için yapması gereken İsmail Kartal’ın dua etmesi’’ şeklinde konuştu.  

Yekta Kurtuluş Galatasaray Ile Yollarım Siyasi Nedenlerden Dolayı Ayrıldı.jpg2

“BARIŞ ALPER BİZİM DÖNEMİMİZDE İLK 11’DE BEK OYNAYAMAZDI”

Galatasaray’da bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri çeken Barış Alper Yılmaz hakkında da yorumlarda bulunan Kurtuluş, “İlk 11’de bizim oynadığımız takımda Barış Alper Yılmaz sağ bek oynayamazdı çünkü zaten bizde 2 tane kaliteli sağ bek vardı. Sol bek oynayamazdı kaliteli sol bekimiz vardı. Sağ ön ve sol önde bence zorlanırdı çünkü Barış, oynadıkça gelişti şuan ligin en iyi oyuncularından. Sanki bizim kadromuz biraz daha iyiydi. Yabancı futbolcu ve yabancı hoca nasıl gelebiliyorsa, hakem de gelebilir ama onun da iyisi gelmesi lazım. Dışardan gelip burada hata yapacaksa o zaman benim kendi hakemim yapsın en azından” dedi.

“En zorlandığım teknik adam hiçbir bilgisinin olmadığını düşündüğüm Werner Lorant’dı”

Teknik direktör Werner Lorant hakkında açıklamalarda bulunan Kurtuluş, “Hiçbir bilgisi olduğunu düşünmüyorum bana kızabilirler ama benim çalıştığım ve en zorlandığım Werner Lorant’dı. Sanki bana hiç bilgisi yokmuş, sadece orda duran bir insan gibi geliyordu. Zaten Kasımpaşa’da çalıştığımız dönemde 7 de 0 yapmıştık” dedi.