Kuyumcu Yasin Adalı, altın fiyatlarındaki dalgalanmanın sebebini analiz etti. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte altın fiyatlarında beklenenin biraz üstünde bir artış yaşandığını söyledi. Adalı, önümüzdeki dönemde faiz oranlarının belirlenmesinin bu trendi etkileyebileceğini belirtti. Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen ekonomik verilerin, piyasa güvenini sarsmasıyla yatırımcıların güvenli liman arayışına girdiği vurgulandı. Altın, bu güvenli liman talebinden olumlu etkilendi ve fiyatlarında artış gözlendi. 

ALTINDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ  

Adalı, altın fiyatlarının gelecekteki seyrine ilişkin tahminlerini de paylaşarak önümüzdeki aylarda altın fiyatlarında yükseliş beklentisinin olduğunu ifade etti. Adalı yaptığı açıklamasında “Yaklaşık yüzde 1.5-2 civarında altın yükselişle başladı. 2 milyon 335 dolardan açtık. 1 ons altını 2 bin 373 Dolara kadar çıktı. Türk lirası bazında da 2 milyon yani 1 kilo altını 2 milyon 530 binlerle başladık. Şu an 2 milyon 470 binlere 1 kilo altın satılıyor piyasalarda. Bunun sebebi de söylediğimiz gibi Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen verilerdir. Çünkü insanlar piyasalara güvenmediği için güvenli limana yatırım yapıyor. Güvenli limanda ne oluyor? Altın oluyor” dedi.  

GÜVENSİZLİK ALTIN TALEBİNİ ARTIRDI 

Amerika Merkez Bankasının açıkladığı rakamların beklendiğini ve piyasalara etkisini değerlendiren Adalı “Piyasalar yüzde 1 ile 1.5 civarında yükselişle açıldı. Doğal olarak insanlar yine alım talebinde bulunuyor. Fiyatların yükselme sebebi altının piyasadan alınıyor olmasıdır. Bir şey piyasada ne kadar azalırsa fiyatı o kadar çıkıyor. Ne kadar çoğalırsa fiyatı da düşüyor. Piyasalara olan güvensizlik altın talebini artırdı. Arttırmaya da devam edecek gibi görünüyor” diye konuştu.   

DÜĞÜN YAPACAKLARA TAVSİYE 

Bakan Bayraktar’dan yeni keşif müjdesi Bakan Bayraktar’dan yeni keşif müjdesi

Altındaki artışı devam edeceğine dikkat çeken Adayı düğün yapacak olanlara şimdiden altın almaları tavsiyesinde bulunarak, “Altın yatırımı yapacak olanlara 24 ayar külçe altın olmalarını öneriyoruz. İleride düğünü olacaklar, düğün yapacak aileler ya da evlenecek gençlere takılarını şimdiden almalarını tavsiye ederiz. Çünkü biz önümüzdeki yılbaşına kadar altının fiyatını 3 bin liralarında bekliyoruz. Bu yüzden de gücü olan, durumu olanların bir an önce almalarını tavsiye ediyoruz” diye kaydetti.