Almanya’da 14 Haziran – 14 Temmuz tarihleri aralığında düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gözler çevrildi. Almanya’nın şampiyona hazırlık sürecini değerlendiren ve Türkiye turizmine etkilerini açıklayan Turizmci Recep Yavuz, “Bir ay sonra Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya’da başlıyor. 2006 yılında Dünya Futbol Şampiyonasına başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan ülkeyi şimdiden bunun heyecanı sardı. 14 Haziran-14 Temmuz arasındaki turnuvaya 24 ülke katılıyor. 22 günde 51 maç yapılacak. Özellikle Berlin, Hamburg, Leipzig, Köln, Dortmund, Gelsenkirchen, Duesseldorf, Stuttgart, Frankfurt ve Münih şehirleri futbolla şenlenecek. Turnuvayı 650 bini yurt dışından olmak üzere 2,7 milyon seyirci tribünde, 7 milyon kişi ise şehirlerin birçok alanlarına kurulacak dev ekranlarda izleyecek. Yarım milyonda fazla misafir takımlarının maçlarına göre bir haftadan bir aya kadar otellerde konaklayacak. UEFA 250 milyar dolarlık bir katkı öngörüyor” dedi.  

ALMANYA’DA OTEL FİYATLARI 5 KAT ARTTI  

Alman Turizm Merkezi (DZT) yetkililerinin turnuvanın konaklama ve in-coming alanlarında yüzde 4 ilave katkı sağlayacağına dair verdiği bilgiyi paylaşan Turizmci Recep Yavuz, “Özellikle maçların yapılacağı şehirlerde oteller en iyi haziran – temmuz doluluğunu bekliyorlar. Leipzig’deki 18 otelin hepsi aylar öncesinden doldu bile. 6 maçın oynanacağı Berlin, yüz farklı etkinlikle futbol şampiyonasını  bir tanıtım şenliğine dönüştürmeyi planlıyor. Şehrin simgesi Brandenburger kapısını dev bir futbol kalesine çevirerek etrafını 24 bin metrekarelik suni çim ile kaplayacaklar. Hollanda, Avusturya, Hırvatistan ve İspanya maçlarını Berlin’de oynayacak. Yeteri kadar otel kapasitesi olmakla birlikte günler yaklaştıkça otellerde yer bulmanın zor olacağını belirten Berlin Otel ve Gastronomi Derneği Başkanı Thomas Lengfelder, otel fiyatlarının hafta sonuna denk gelen maçlarda şimdiden 5 kat arttığını belirtti. Oteller henüz tam dolmadı. Genellikle statlara yakın oteller tercih ediliyor ve arama motorlarında en çok stada yakın oteller sorgulanıyor. Çeşitli etkinlikler, turlar, organizasyonlar  ile maçlara gelen insanların güzel zaman geçirmeleri için çalışmalar devam ediyor. Kafe ve Restoranlar, dekorlarını ve menülerini Avrupa Şampiyonasına göre yeniden düzenliyorlar. Almanya önemli bir sınava hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.  

ŞAMPİYONA TÜRKİYE’Yİ NASIL ETKİLER? 

Almanya’nın 2006 Dünya Kupası’nda yakaladığı olumlu imajını 2024 Avrupa Şampiyonası’nda da sürdürmek istediğinin altını çizen Yavuz, şampiyonanın Türkiye turizmi üzerindeki etkilerine dair bir değerlendirmede bulundu. Yavuz, ”Ülkemize Alman turist ziyareti pandemiden sonra her yıl artarak ilerliyor. Hatta turizmciler 2024 ‘te buna dair yeni bir rekor bekliyorlar. Bununla birlikte şampiyona nedeni ile ülkesinde kalıp, tatile çıkmayacak turistlerin hesabı da yapılıyor. Acaba bir aylık turnuva yurt dışına gidenleri tatilinden alıkoyar mı? Bunun turizm faaliyetine kayda değer bir olumsuzluk yaratacağını pek düşünmüyorum. Maçlar yüzünden tatilini öteleyenler bile, turnuva biter bitmez kendilerini denizin sularına bırakmayı hayal ediyorlar. Temmuz ortasından itibaren Almanya’dan güneye akın yoğunlaşacaktır. İzleyin… Bir de kalabalıktan kaçıp dinlenmeyi tercih eden bir kitle var ki, onlar için en doğru zaman şampiyona esnasındaki bir ay. Eminim otellerimiz, kafelerimiz, restoranlarımız şampiyona için hazırlıklarını yapıp organizasyonu bir şenlik ortamına dönüştürürler. Bütün dünyanın ekranlara kilitlendiği haziran -temmuz akşamları bizde de coşkulu bir şekilde takip edilecek. ‘Gündüz sahil, akşam dev ekranda maç’ turistin güncesi bu olacak” ifadelerini kullandı. 

Ali Koç, Selahattin Baki'yi boğazladı! Galatasaraylı yöneticiyi dayakla tehdit etti Ali Koç, Selahattin Baki'yi boğazladı! Galatasaraylı yöneticiyi dayakla tehdit etti