Tıp dünyasında yaptığı sayısız organ nakli ile büyük başarılara imza atan ve bir çok hastanın hayatına dokunan Prof. Dr. Alper Demirbaş 61 yaşında hayatını kaybetti. Akdeniz Üniversitesinde tedavi gören Demirbaş’ın ölüm haberi ise sevenleri yasa boğdu.

TIP DÜNYASINI KAHREDEN HABER

Daha önce yakalandığı akciğer kanserini yenen Demirbaş, tedavisine devam ediyordu. Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle Amerikan Hastanesi’de geçirdiği ameliyat sonrası tekrar fenalaşan Prof. Dr. Demirbaş önce Memorial Hastanesi’ne başvurmuştu. Memorial’da kovid teşhisi konulan Demirbaş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınmıştı. Tedavi gördüğü hastanede kovidin akciğerlerine verdiği hasardan dolayı durumu ağırlaşan Demirbaş, dün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

 ANTALYA’DAN TAZİYE MESAJLARI

ATSO Başkanı Ali Bahar, Demirbaş için başsağlığı dilerken şunları kaydetti, “Gerçekleştirdiği organ nakli ameliyatlarıyla birçok insana hayat veren, değerli bilim insanı Prof. Dr. Alper Demirbaş'a Allah’tan rahmet, sevenlerine, tıp camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum.”

 Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ise taziye mesajında şu sözlere yer verdi, “Gerçekleştirdiği organ nakli ameliyatlarıyla çok sayıda insanımızı hayata bağlayan Prof. Dr. Alper Demirbaş'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.”