Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nın C Kapısında bulunan polis noktasına silahlı saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada DHKP/C terör örgütü üyesi saldırganlar Emrah Yayla ve Pınar Birkoç öldürülerek etkisiz hale getirilmişti. Olayda 3’ü polis memuru 5 kişi yaralanırken, 1 vatandaşın ise hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Olayın ardından AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e çağrıda bulundu. Varank, bugün İstanbul Adalet Sarayı’ndaki polis noktasına yapılan silahlı saldırıda öldürülerek etkisiz hale getirilen terörist Pınar Birkoç ve Emrah Yayla'nın daha önce CHP ve DEM Partili isimler tarafından meclise taşındığı 3 farklı haberi paylaşarak; 

"3 haber… CHP ve ittifak ortağı DEM’in meclisimizde, medya aparatlarının ise ekranlarda masumlaştırmaya çalıştığı teröristler bugün Çağlayan Adliyesi’nde polisimize saldırdılar. Bir kez olsun sahte “geçmiş olsun” mesajı yayınlamak yerine, teröristlere kol kanat geren vekillerin için gereğini yap! @eczozgurozel" paylaşımında bulundu.