Texas'ta bulunan Prairie View Üniversitesi'nde, üniversitenin direktörü Prof. Dr. Erdoğan Memili ile görüşmeler yapıldı. Görüşmelerde, üniversite ve hayvancılık alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi edinildi ve lisansüstü öğrencilerin ve doktora sonrası araştırmacıların Prairie View Üniversitesi'nde eğitimi konusunda gerekli adımların atılmasında anlaşıldı. Aynı zamanda Uluslararası Keçi Araştırmaları Merkezi Müdürü olan Prof. Dr. Memili ile ortak keçi araştırma projeleri ve tanı kiti geliştirme projelerinde iş birliği için ön mutabakat sağlandı.

Rusya motorin ihracatını yasaklamayı planlamıyor Rusya motorin ihracatını yasaklamayı planlamıyor

M A K Ü Hayvancılık Alanında Uluslararası Iş Birliği Için A B D'de

ST Genetics Biyoteknoloji firması da ziyaret edilen önemli yerlerden biri oldu. Genomik seleksiyon ve sığır embriyosu üretiminde öncü olan firma, yüksek genetik değere sahip (3000 ve üzeri TPI) damızlık hayvanlarda gerçekleştirdikleri güncel embriyo ve cinsiyeti belirlenmiş sperma üretimi hakkında bilgi verdi. Araştırma Koordinatörü Pablo Ross işe yapılan görüşmeler sonucunda MAKÜ ile uluslararası proje ve eğitim iş birliği için ön mutabakata varıldı. Bu kapsamda, MAKÜ çiftliğinde bulunan donör hayvanların genetik potansiyelinin yükseltilmesi ve bölgeye daha yüksek damızlık değerde embriyo tedariki sağlanması planlandı.

M A K Ü Hayvancılık Alanında Uluslararası Iş Birliği Için A B D'de2

Bu ziyaretler, MAKÜ’nün hayvancılık alanında uluslararası iş birliğini güçlendirme hedefi doğrultusunda atılan önemli adımlar olarak öne çıkmakta. MAKÜ, bu tür iş birlikleriyle hem akademik hem de pratik alanda büyük katkılar sağlamayı amaçlamakta.