Malatya'nın Develi köyünden gelen 85 yaşındaki Hatice Özer, yaşına rağmen enerjisi ve yaşama sevinciyle dikkat çekiyor. Örgü işlerine gidemese de, yürüyüş yapmayı ve kitap okumayı ihmal etmediğini belirtiyor. Deprem nedeniyle Malatya'nın Develiköyü'nden ayrılan Hatice Hanım, huzurevindeki yaşamını, "Buranın etrafını seviyorum, yeşilliği seviyorum" diyerek anlattı. Anneler günü kutlamalarında ise duygu dolu anlar yaşayan Hatice Hanım, anneler günü hakkında düşüncelerini paylaşarak “Anneler; evlatlarına dürüst, temiz ve bilgili olmalı” diye ifade etti. Onun için en önemli şey ise, "Evlatları olduğunu söyleyen Hatice teyze “Allah acılarını göstermesin. Onların iyi haberini alalım evlerinde olsun yeter” diye konuştu.  

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail güçlerinin TRT ekibine saldırısına tepki Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail güçlerinin TRT ekibine saldırısına tepki

Manşet (79)

“BİR ANNENİN ÇOCUĞU HİÇ BÜYÜMEZ” 

65 yaşındaki Necmiye Altuntaş, 4 çocuğu ve 9 torunuyla ailesini özlemle anarken, huzurevindeki yaşamını "rahat" olarak niteledi. Özellikle özlem duyduğu memleketindeki sevdiklerinin yanı sıra, annesi ve babasını da özlemle anan Necmiye teyze, "Bir annenin yanında çocuğu hiç büyümez. Herhalde ben de annemin yanında öyleydim. Büyümedim" dedi. Necmiye Altuntaş ise huzur evinde bir gününün nasıl geçtiğini paylaşarak, “Yerimiz çok rahat, şimdi başta onu söyleyeyim. El işi yapıyoruz. Arkadaşlarla beraber oturuyoruz. Canımızın istediği yeri geziyoruz. Yemeklerimizi yapıyoruz. Öyle günlerimizi geçiriyoruz. Sıkıldığımız bir taraflar yok” diye kaydetti.  

Manşet (78)

“ANNELER GÜNÜNDE OĞLUM YEMEĞE GÖTÜRÜYOR” 

70 yaşındaki Yeter Alpay ise, huzurevindeki yaşamından oldukça memnun. Devletin sağladığı imkanlardan ve çalışanların gösterdiği ilgiden övgüyle bahseden Yeter teyze, huzurevinde düzenlenen etkinliklerin ve aktivitelerin yaşamına ne kadar olumlu etki ettiğini anlatıyor. Yeter teyze, günlük etkinliklerini ve anneler gününde yaptıklarını anlatarak “Burada çok etkinliklerimiz var. Bir kere halk eğitimden hoca geliyor 3 gün. Makromere ipleriyle çanta yapıyoruz. Boyamalar yapıyoruz. Puzzlelar yaptık. Ondan sonra tığ ve şişle örgüler yapıyoruz” diye kaydetti.  

Manşet (76)

2 çocuğu olduğuna değinen Yeter Teyze, “Çocuklarımla diyaloğum iyi. Hani genelde, sorun olunca geliniyor buraya. Ben öyle gelmedim, Allah'a çok şükür. Devlet kucak açıyor bize çok şükür. Ama ben çocuklarımla diyaloğum iyi görüşüyoruz. Anneler günde oğlum yemeğe götürüyor beni ve güzel bir geçiriyoruz” diye konuştu.