Galatasaray Kulübü'nde 25 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan olağan seçimli genel kurul için Süheyl Batum başkan adaylığını açıkladı. Mevcut başkan Dursun Özbek'e rakip olacak Batum, yönetim kurulunda yer alacak isimleri Divan Kurulu'na iletti. 

Batum'un asil ve yedek listesinde yer alan isimler şu şekilde: 

Fatih Terim, Panathinaikos'dan ayrıldığını açıkladı Fatih Terim, Panathinaikos'dan ayrıldığını açıkladı

"Aytuğ Sakallıoğlu, Ayşen Sarıkan Tanırcan, Aslı Makaracı Başak, Mete İkiz, Suat Sarı, Çetin Soysal, Mustafa Barış Yaşaroğlu, Murat Karaman, Rezan Epözdemir, Cüneyt Öztürk, Metin Karakaya, Cem Topuz, Hikmet Sibel Akyelken, Mehmet Şişmanoğlu, Hikmet Ozan Öğüt." 

Listesini teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sühely Batum, "Saygıdeğer Galatasaraylılar, değerli basın mensupları, Galatasaray yalnızca bir spor kulübü olmayıp, kültürel kodları, gelenekleri, sosyalleşme süreci ve değer yargıları ile aynı zamanda bir eğitim ve kültür kurumudur. Galatasaray demokrasisi ve bağımsızlığı, köklerini, kulübümüzün aydınlanmacı ve Atatürk devrimlerini esas alan tarihsel birikiminden almaktadır. Biz de bugün Galatasaray'ın demokrasisi, geleceği ve itibarı için arkadaşlarımızla birlikte adayız. Öncelikle; Galatasaray'ımızın efsane başkanlarından Ünal Aysal başkanımız, seçimi kazanmamız halinde, muhteşem bir kadroyla birlikte, futbol şubesini yöneten Sportif A.Ş.'nin başkanlığını hiçbir şart koşmadan kabul edeceğini beyan etmiştir. Kendilerine bu süreçte bize ışık tuttuğu, bu sürecin öncüsü olduğu ve Galatasaray'ın yarınları ve umutları için elini taşın altına soktuğu için şükranlarımı sunuyorum. Ha keza; kulübümüzün kıymetli başkanlarından, değerli büyüğümüz Alp Yalman başkanımız da; disiplin kurulu başkanı olarak görev yapacaktır. Bundan da büyük bir onur duyduk; kendisine de teşekkür ediyoruz. Galatasaray'ın kurumsal hafızası ve hepimizin Celal Abisi, sayın Celal Açar sicil kurulu başkanımız olacaktır. Kendisine de varlığıyla bize güç kattığı için teşekkürler. Denetim kurulunda ise, Türkiye'nin en kıymetli akademisyenlerinden Prof. Dr. Hakan Üzeltürk olacak. Dernek yönetiminde ve listelerimizde Galatasaraylı kadın ve gençlerin olmasına önem verdik. Sanatta, siyasette olduğu gibi sporda da kadınları ve gençleri önceleyen bir yaklaşımın egemen kılınmasını istiyoruz. Projelerimiz ve kadrolarımız hazır; bunları yakın bir tarihte duyuracağız. Adaylık gerekçelerimize gelince; takımımız şampiyon olana kadar ilk ve son defa burada basın ve kamuoyu önünde çok kısa bir şekilde paylaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz şampiyonluk süreci nedeniyle bu konuda basına ve kamuoyuna başka bir açıklama yapmayacağız. Şampiyonluktan sonra gerekli açıklamaları etraflıca yapacağız" dedi.