Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı Aday Tanıtım Toplantısı öncesinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Antalya Havalimanı Genişletme Projesi’nde Devlet Konuk Evi ve VIP Terminali’nin açılışını da gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı katılımlarıyla yapılan Antalya Havalimanı Devlet Konuk Evinin açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Vali Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Kemal Çelik ve Ethem Taş, MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan katılırken,  Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, MYK üyesi Menderes Türel, Alkoçlar Şirketler Grubu ve Lider Medya CEO’su Ender Alkoçlar ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan birçok protokol üyesi katıldı.

“ANTALYA AKDENİZ’İN PARLAYAN YILDIZI”

Devlet Konuk Evi’nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, turizmin, tarımın, tarihin ve üretimin lokomatif şehri Antalya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hükümetimizin yatırımlarıyla Antalya her alanda gelişmeye, kalkınmaya, Akdeniz’in parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Şehrimizin altyapı ve üstyapı eksiklerini gidermek suretiyle Antalya’yı dünyanın gözbebeği haline getirdik. Bugün Antalya denilince akla, tarımdan turizme, sanayiden ticarete kadar çok geniş bir alanda başarı çıtasını sürekli yükselten bir şehir geliyor” dedi.

Bu sene 3’üncüsü düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu’yla şehri, aynı zamanda diplomasinin de kalbinin attığı küresel bir marka haline dönüştürdüklerini dikkat çeken Erdoğan, Antalya’nın tüm dünyada daha yakından tanınmasına vesile olduğunu belirtti.