Sosyal güvenlik ve çalışma hayatının sorunları, çözüm önerileri, uygulamalarda görülen aksaklıklar gibi durumların değerlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili olarak ülkemizde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda oluşan Müzakere Kurumu olan Çalışma Meclisi’nin toplanması ve ülkemizdeki ekonomide gelinin son nokta itibariyle durum değerlendirmesi yapmak üzere müzakerelerde bulunulması planlanıyor.
***
Türkiye’nin en eski sosyal müzakere kurumu olan ve ilk toplantısını 1947’de yapan Çalışma Meclisi beş yıl aradan sonra ilk kez toplanıyor. 23 Mayıs 2019'daki son buluşmadan tam 5 yıl sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in girişimiyle iş dünyası ve sendikalar yeniden bir araya gelecek. 
***
Çalışma Meclisi, 29-30 Nisan tarihlerinde 5 yıl aradan sonra yeniden toplanarak asgari ücretten emekli maaşı zammına, kıdem tazminatından esnek çalışmaya kadar birçok önemli konuyu ele alacak. 
***
TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK' in temsilcilerinin katılacağı toplantıda, Türkiye'nin iş dünyası ve çalışma hayatına ilişkin kritik konular masaya yatırılacak. 
***
29-30 Nisan tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan Çalışma Meclisi toplantısına TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TESK temsilcileri katılacak.
***
Çalışma Meclisi’nde olmayan emekli derneklerinin yanında, ülkemizdeki sosyal güvenlik ve çalışma hayatının içinde olan tüm dernek, vakıf ve STK’ların da bu toplantıya katılmalarının sağlanması sorunların gerçek yönleriyle gündeme gelerek çözüm önerilerinin daha gerçekçi olacağını da burada belirtmek istiyorum.   
***
Toplantıda, Türkiye'nin iş dünyası ve çalışma hayatına ilişkin kritik konular ele alınacak. Asgari ücretten emekli maaşı zammına, kıdem tazminatından esnek çalışmaya kadar birçok konu masaya yatırılarak çözüm yolları tartışılacaktır.
Asgari ücrete, emekli maaşına zam, Çalışma Kanunu da toplantı masasında olacak.
***
Beştepe’de 2 gün boyunca düzenlenecek panellerde çalışma hayatının güncel sorunları gündeme getirilecek, tartışılacak ve çözüm yolları konusunda analizler yapılacağı düşünülmektedir. 
***
O sorunların çözüm önerileri masaya yatırılacak. Kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri, asgari ücret ve emekli aylıkları gibi ücret artışlarının detayları ele alınarak bu kesimlerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için atılacak adımların müzakere edilmesi öngörülmektedir. 
***
Yaklaşık 16 milyon emekli ve 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren düzenlemeleri tek çatı altında toplayacak Türk İş Kanunu ve Sosyal Güvenlik Kanunları konusunda da, görüş alışverişi yapılması amaçlanmaktadır. 
***
Çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması, gelir vergisi dilimlerinde çalışanların lehine güncelleme yapılması gibi talepler dile getirilerek yapılacak iyileştirmeler konusunda görüş alışverişinin yapılması öngörülmektedir.
***
Öncelikle Çalışma Meclisi’nin yapacağı toplantıda, yapılacak olan müzakerelerin, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun tüm çıplaklığı ve gerçekliği dikkate alınarak sorunların masaya yatırılması, özellikle, emekli kesim ve asgari ücretle yaşamaya çalışan kesimin yaşam koşullarının doğru bir şekilde tespitlerinin yapılması ve analiz edilmesi ile alınacak kararların bir an önce hayata geçirilerek mağduriyet yaşayan bu kesimlerin sesine kulak verilmesi bakımından bu müzakerelerin ne kadar önemli olduğunun bilinmesi ve sonucunda, alınacak kararların ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.