Lige çok kötü başlayarak uzun bir süre küme düşme korkusu yaşayan kentimizin Süper Lig temsilcilerinden Alanyaspor, son haftalardaki çıkışını İstanbulspor’a karşı aldığı farklı galibiyet ile taçlandırdı. Son 13 maçta sadece Galatasaray ve Kasımpaşa’ya yenilen, son 7 maçta 6 galibiyet alan harikulade bir dönemden geçiyoruz. Sezon başından beri böyle oynasak şu an da zirve yarışındaydık diye de insan kendisini düşünmekten alıkoyamıyor. 

Öncelikle haftalardır başarılı sonuçlar alan kadro bu maçta da sahadaydı. Fatih Hoca şu kadroyu sezonun öyle kritik bir anında keşfetti ki rahat bir sezon sonu geçirmemizi sağladı. Geçtiğimiz hafta oyuna girince muhteşem oynayan Janvier, sahadaki alışık olduğunuz kadrodan tek değişiklikti. Fer yerine oynayan Janvier formanın da hakkını fazlasıyla verdi. Elbette rakip küme düşmesi kesinleşmiş ve prestij için sahaya çıkan bir takım. Yine de zaman zaman sürpriz puanlar aldığına ya da rakiplere zor anlar yaşattığına şahit olduk. Bu maç hiçte öyle olmadı. Bunun nedeni hem Alanyaspor’un formu hem de maçın başında bulunan goldü. Böyle amaçsız bir takım bir de maçın balında gol yiyince pek yapacak bir şeyi kalmıyor. 

Saha içiyle ilgili böyle kolay bir maç sonrası konuşmak gerçekten zor. Çünkü şu kötüydü, şu düzeltilmeli gibi bir eleştiri yapılamıyor. Övelim dersekte neyi öveceğiz? Tüm takım gireniyle, çıkanıyla kalecisinden forvetine herkes iyiydi: Antrenman havasında geçen bir maçta elbette iyi olurlar da diyemeyiz çünkü kaç haftadır zaten iyiler. 

Bu sonuçla yüzde 1 olan küme düşme ihtimalimiz matematiksel olarakta sonlandı. Hatta yeni bir hedefte ortaya çıktı. İlk ikiyi garantileyen Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecekler. Lig üçüncüsü Avrupa Ligi’ne dördüncüsü ise Konferans Ligi’ne katılacak. Tabi ligde bizden üstte olan Beşiktaş ya da Trabzonspor kupayı alırsa lig beşincisi içinde Avrupa yolu açılacak. Şu an da Kasımpaşa’dan 1 Beşiktaş’tan 3 Başakşehir’den 4 puan gerideyiz. Kalan 4 maçı kazanırsak bu 3 takımdan ikisini geçebiliriz. İçeride Beşiktaş maçınız var ve o maç çok kritik bir hale gelebilir. Küme düşmeyelim derken Avrupa hayalleri kurduğumuz zevkli bir sezon oluyor. Hayırlısı olsun. Umarım Avrupa’da yeniden, bu sefer daha sağlam şekilde boy gösterebiliriz.