Selin Çakmak’ın öncülük ettiği yaklaşık 500 kişilik okur topluluğu, ‘Garip’ adlı kitabın kapağında yer alan “Var olan her zerrenin hikâyesi” ifadesinden hareketle eserin yazarı Çağrı Dörter için bir doğum günü sürprizi yapmaya karar verdi.

Aspendos'ta tarihi keşif! Roma dönemine ait iki heykel bulundu Aspendos'ta tarihi keşif! Roma dönemine ait iki heykel bulundu

Proje, büyük orman yangınlarına dikkati çekmek ve tabiatın gördüğü zararı bir nebze olsun telafi etmek amacıyla başlayan bir iyilik hareketine dönüştü. Okur topluluğu, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı kırsal Gökçekısık Mahallesi’nde oluşturdukları “Çağrı Dörter-Garip Hatıra Ormanı”nda 5 bin 313 fidanı toprakla buluşturdu.

Yazar Çağrı Dörter’e Doğum Günü Sürprizi1

Eskişehir Gökçekısık Köyü'nde Orman Genel Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen bu çevre dostu girişim, ormanın açılışı için dünyanın ve yurdun dört bir yanından gelen 150’ye yakın okurun katılımıyla bir şölene dönüştü. Ve bu olağanüstü açılış, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle Özdilek Sanat Merkezi’nde yazarla yapılan beş saatlik bir söyleşiyle taçlandı. Söyleşi sırasında serinin 8. kitabını çıkarmaya hazırlanan yazarın eserleri, doğa-insan-varoluş üzerine düşünceleri, yaşamın anlamı, kitap serisinin teması ve vesile olduğu etkileşimler üzerine yoğun bir diyalog yaşandı.

Kitap serisinin okurları, sadece hikâyelerle sınırlı kalmayıp, gerçek dünyada aktif roller üstlenerek çevresel ve toplumsal bir farkındalık yarattılar. Bu etkinlik, kültürel etkinliklerin ve edebiyatın toplumu şekillendirmedeki gücünü ve toplumsal sorumluluk projelerine nasıl ilham kaynağı olabileceğini de ortaya koydu.