Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Millet Bahçesi projelerinin durdurulduğu iddialarına yanıt geldi. TOKİ tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TOKİ olarak bir taraftan güvenli, güçlü ve kimlikli hayat alanları inşa ederken diğer yandan da ülkemize Millet Bahçeleriyle yeşil alanlar kazandırıyoruz.

İklim Değişikliğiyle mücadele etmek, şehirlerimizdeki yeşil alan miktarını arttırmak, vatandaşlarımızın sosyalleşebileceği güvenli mekanlar oluşturmak ve afet anlarında toplanma alanları kazandırmak amacıyla Millet Bahçeleri Projemizi gerçekleştirmekteyiz.

Memleketimizin var olan doğal güzelliklerini, tabiat varlıklarını korurken; daha yeşil bir Türkiye gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehirlerimizdeki ağaç miktarını arttırmanın, endemik bitki türlerini yaygınlaştırmanın, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi çevreci ulaşım çeşitlerini yaygınlaştırmanın kente katkı sağlayacak çözümlerinden biri Millet Bahçeleridir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 81 ile 81 Millet Bahçesi hedefini koyduğunda, kimi kesimler bu hedefin önemini ve gerekliliğini kavrayamamıştı. Kimi kesimler de, bir gerekçeleri olmadan, sadece siyasi kamplaşma uğruna, müzmin karşıtlıklarını sergilemişti.

TOKİ olarak yaptığımız, yerel yönetimleri destekleyerek yapımına örnek olduğumuz Millet Bahçeleri birer birer hizmete girerek; şehirlerimize sosyal, ekonomik ve iklimsel katkı sağladıkça, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Millet Bahçeleri vizyonun, ehemmiyeti anlaşıldı. Öğrencilerimizin ders çalışma-kitap okuma alanlarının olduğu, çocukların oyun oynayabilecekleri, her yaştan insanın ücretsiz spor yapabileceği, ağaçla doğayla bulaşabileceği Millet Bahçeleri şehirlerimizin çehresini değiştirdi.

Muhalefetin veya bazı basın yayın kuruluşlarının yeşil alanı artıran, karbon emisyonunu düşüren ve vatandaşlarımıza sosyal bir yeşil hayat alanı sunan Millet Bahçelerine karşı çıkmalarını hayretle karşılıyoruz.

Millet Bahçesi projelerimizin, yurdumuzun dört bir yanındaki ilçelerimizden gelen talepler ve şehirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda; yapım aşamaları, faaliyet verimliliği, bakımı gibi teknik meselelerin her bahçede ayrı ayrı kontrolü ve takibi yapılmaktadır.

Yine; yaşanan 6 Şubat depreminin yaralarını sarmaya çalıştığımız için, şüphesiz önceliğimizi afet bölgesi ihya ve inşa etmektir. Ama yaşanan deprem, bize toplanma alanlarının da önemini bir kez daha işaret etmiştir.

Bu anlamda altını çizmek gerekir ki; açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamındaki hususları dikkate alarak, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefi kapsamında yapımı devam eden Millet Bahçesi projelerimizi tamamlayacağız.

Selçuk Bayraktar: Filistin halkı direnerek vazifesini yerine getiriyor Selçuk Bayraktar: Filistin halkı direnerek vazifesini yerine getiriyor

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”