Antalya'nın gündeminde büyük yankı uyandıran teleferik faciasının duruşması bugün geniş güvenlik önlemleri altında başladı. ANET eski Genel Müdürü ve şu anki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı duruşma, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşiyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya’dan sorumlu olan Gökhan Zeybek, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Sururi Çorabatır, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’da duruşmayı takip ediyor.

Bingöl’de 4,2 büyüklüğünde deprem Bingöl’de 4,2 büyüklüğünde deprem

Duruşma öncesi mahkeme salonunun önünde yoğun bir güvenlik önlemi alındı. Tek duruşma olması sebebiyle diğer davalara yer verilmeyecek.

Polis, koridorlara girişleri kontrol altında tutarken, adliye bahçesinde terörle mücadele ve çevik kuvvet ekipleri görev başında. Dışarıda ise trafik ekipleri trafik düzenini sağlamak için hazır bekliyor.

Duruşmada sanıkların "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 27'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Davanın gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

DURUŞMA SALONUNDAN SON DURUM

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Cavit Arı, Aliye Coşar, CHP Antalya İl Başkanı  Nail Kamacı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal birçok belediye başkanı duruşmayı takip ediyor. Salonda sandalyeler dolması nedeniyle polis kapıyı kapattı.

5’i tutuklu 12 sanıklı teleferik davasında, 60 kişilik duruşma salonu dolması üzerine salona başka alınan olmadı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen davanın ilk duruşmasında savunmalar ve müşteki beyanları alınacak. Yazılı müşteki beyanların ardından sanık savunmalar alınacak, tanık dinlenmeyecek.