CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerinin yankıları sürüyor. Görüntülerin ardından başlatılan soruşturma ise sürerken soruşturmadaki şüpheli sayısı arttı.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in, “Parayı avukatlık ofisinde CHP İstanbul il binasını satan Ali Rıza Braka teslim aldı” şeklindeki ifadesinde adı geçen Arnavutluk uyruklu Braka, dün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Tuncay Yılmaz Dan Hatırlamıyorum Ifadesi

TUNCAY YILMAZ DA İFADE VERDİ

Yeni Şafak'ta yere alan habere göre Keleş'in, “O dönem Beylikdüzü İlçe Başkanı olan CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tarafından verilen paraların taşınmasına yardım ettiğini” söylediği İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz da dün İstanbul Adliyesi’ne gelip ifade verenler arasındaydı.

Tuncay Yılmaz Dan Hatırlamıyorum Ifadesi 3

"SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM"

Keleş'i 12-13 yıldır tanıdığını söyleyen Yılmaz, şunları anlattı: “2019’da soruşturmaya konu görüntülerin çekildiği gün Fatih Keleş beni aradı, Beylikdüzü'nde görüştük. Arabada emanet para olduğunu, tek başına götürmekten korktuğu için bir kısmını benim taşımamı rica etti. Çantalardan birini bana verdi. Götüreceğim yerin konumunu gönderdi. Paranın nereden geldiğini sormadım. Çantayı açıp içinde ne kadar para olduğuna da bakmadım. Bana paranın emanet olduğunu ve CHP il binasının alınması için harcayacaklarını söyledi. Arabamda 1 çanta parayla Fatih ağabeyin attığı konuma gittim. O benden önce varmış, bekliyordu. Çantayı teslim ettim. Ben sadece Fatih Keleş'e yardım ettim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”

HATIRLAMIYORUM

Savcının “Her ne kadar tamamen olayın dışında ve satın alma süreciyle bir ilginiz olmadığını beyan etseniz de görüntülerde Avro cinsinden paraları saydığınız görülmektedir” sözleri üzerine Yılmaz, patronu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği vaatleri hatırlamadığını söylediği gibi, o da saydığı paraları hatırlamadığını öne sürdü. Tuncay Yılmaz “Benim bu paraları neden saydığıma dair verecek bir cevabım yoktur. Neden saydığımı da hatırlamıyorum. Ne kadar para saydığımı hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU İFADEYE ÇAĞRILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı para sayma skandalı ile ilgili soruşturmaya genişliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Ali Rıza Braka'nın "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle satış sözleşmesi imzaladık." ifadesi üzerine Kaftancıoğlu'nu "şüpheli" olarak ifadeye çağırdı.