Konut fiyatları son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Hükümetinde gündeminde yer edinen konut fiyatlarına ilişkin, Meclis gündemine; gayrimenkul değer artış kazancı vergisiyle devir işlemlerinin artık gerçek satış bedeli üzerinden yapılmasını sağlayacak olan düzenlemelerin geleceği konuşuluyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Çağlar, "Gayrimenkullerin değerlerinin güncellenmesi gerektiği dile getirdiğimiz bir husustu. Ülkemizdeki tüm gayrimenkullerde değerleme raporu yapılsın" dedi.


KATLAMALI EMLAK VERGİSİ GÜNDEMDE
Piyasadaki durgunluk göstergelerine karşın hükümet, talebi düşürmeye yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor diyen Başkan Çağlar, " Ortaya atılan iddialara göre gerçek satış bedelinin beyan edilmemesinin önüne ekspertiz ile geçilecek. Aynı zamanda birden çok konutu olanlardan katlamalı emlak vergisi alınması değerlendiriliyor.   Gündeme gelen düzenlemelerle durgun olan piyasanın daha da durgunlaşacağına ve fiyatlarda ciddi bir düşüş meydana gelip gelmeyeceğine ilişkin tartışmalar da ön plana çıkıyor. Söz konusu düzenlemelerin gayrimenkulün yatırım aracı olarak kullanılmasının önüne geçerek, barınma ihtiyacını karşılayacakların önünü açacağı düşüncesi hakim" diye konuştu.

"GAYRİMENKUL DEĞERLERİ GÜNCELLENSİN"
Gayrimenkullerin değerlerinin güncellenmesi gerektiğini belirten Başkan Çağlar, "Ülkemizdeki tüm gayrimenkullerde değerleme raporu yapılsın belediye rayiç değeri ile güncel değerlerin arası çok açıldı. Vatandaş kendi gayrimenkulünün değerini fiyatların artışına sebep olacak şekilde kendisi belirlemesin istedik" ifadelerini kullandı. 
 

Vergi Kanunlarındaki düzenlemeler içeren teklifte 11 madde daha kabul edildi Vergi Kanunlarındaki düzenlemeler içeren teklifte 11 madde daha kabul edildi

TAPU DEVİR HARÇLARINI AF TALEBİ 
Değerleme raporuyla satışların gerçekleşmesi keyfe  göre fiyat artışları açısından piyasaya biraz daha çeki düzen verebileceğini dile getiren Başkan Çağlar sözlerini şöyle tamamladı:
"Gerçek rayiç bedel ile  belediyelerde güncel hale gelsin istedik. Ancak düzenleme söylemlerimizin eksik yansımasını oluşturuyor. Çünkü bu durum durgunlaşma dönemine giren piyasayı daha da aşağı çeker bu hali ile. Biz belediye rayiç bedeliyle reel fiyat arasındaki açık güncellensin derken aynı zamanda tapu devir harçlarına da bir defaya mahsus af gelsin dedik. Çünkü bu çok ciddi fiyatlara yansıtılacak bir durum haline gelecek. Gayrimenkul fiyatları rayiç değerleri yapıldıktan sonra da çok ciddi tapu harçları çıkacağı için Tapu devir harçlarının da  yüzde 1 e indirilmesi  şeklinde talebimiz oldu. Bunlar inşallah olur. Değerleme raporuyla satışların gerçekleşmesi keyfe  göre fiyat artışları açısından piyasaya biraz daha çeki düzen verecek gibi duruyor."