'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali' 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Karain Hava Meydanı'nda gerçekleşecek. Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şube Başkanı Nazif Eken, etkinliğe 6 ülkeden 18 özel uçak sahibi katılacağını, gençlerin hava tutkusunu canlandırmayı amaçlayan festival, gökyüzünde unutulmaz anlar yaşatacaklarını söyledi.  

ANTALYA FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK  

Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'nin detaylarını paylaşan THK Antalya Şube Başkanı Nazif Eken, 15 Mayıs itibarıyla 6 ülkeden 18 özel uçağın Türkiye'ye giriş yaptığını ve Türkiye'nin UNESCO mirası yerlerini 16 gün boyunca gezeceklerini ifade etti. Eken, Türkiye'nin turizm potansiyelini tanıtmayı amaçladıklarını dile getirerek, “19 Mayıs'ta Karain Havacılık Merkezi'nde festival yapacağız. Amacımız Türk Hava Kurumu'nu yeniden halkımızla bir araya getirerek, gençlerimize havacılığı sevdirmek. 16 günlük rota boyunca Çanakkale başta olmak üzere birçok önemli turistik noktayı ziyaret edeceğiz” dedi. 

50 GENÇ GÖKYÜZÜ İLE BULUŞUYOR  

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte hareket ettiklerini belirten Eken, “Antalya'nın çeşitli okullarından 50 genç havacı adayını uçaklarla buluşturacağız. Onların unutulmaz bir deneyim yaşamasını sağlayacağız. Bir uçak akrobisi gösterimiz olacak. Jet uçaklarımız var, birebir model uçaklarımız var bunların gösterileri olacak. Yine bir takım hava araçlarımızda hava gösterileri olacak. Onlar da sürpriz olsun. Aynı zamanda çok güzel bir müzik şölenimiz var. Devlet Opera Bale Sanatçısı 6 tane arkadaşımız çok güzel bir müzik şöleni yapacak” diyerek 19 Mayıs günü yapılacak etkinlikleri aktardı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'nın dirilişi tekrar hayırlı olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'nın dirilişi tekrar hayırlı olsun

AMAÇ KÜLTÜREL DEĞERLERİ TANITMAK  

Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramını coşkulu geçirilmesi adına bir organizasyon yapmaya çalıştıkların kaydeden Eken, “Amacımı, Türkiye'mizi tanıtmak, Türk Hava Korumu'muzu daha da halkın gözünde, halkın nezdinde daha iyi hale getirmek istiyoruz” dedi.  Eken 16 günlük rotayı aktararak şunları kaydetti: “İlk konaklama yeri Çanakkale'de başlayacak etkinlikte uçuş rotası şu şekilde; Selçuk Efes’te olacaklar, 18 Mayıs’ta Antalya (Karain), daha sonra Adana -Kelaynak, Şanlıurfa -Göbeklitepe, Zeugma,  Adıyaman-Nemrut, Trabzon- Sümela Manastırı, Nevşehir - Kapadokya, Eskişehir -Sushm- Havalimanı Müzesi ve İstanbul-Haliç’te etkinlik tamamlanacak.”