Antalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi ilk ayak karşılaşmaları beşinci gününde Türkiye, İtalya ile karşı karşıya geldi. Turnuvadaki ilk iki maçından 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Filenin Sultanları İtayla karşısına Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Aslı Kalaç, Melisa Vargas, Zehra Güneş ilk altısıyla başladı. Liberoda ise Gizem Örge yer aldı.

4 KEZ SET PUANI ÇEVRİLDİ

Filenin Sultanları karşılaşmanın ilk setine kötü bir başlangıç yaptı ve İtalya’nın etkili oyununa karşılık vermedi. Setin sonunda müthiş geri bir dönüşe imza atan A Milli Kadın Voleybol Takımımız 4 kez set puanı çevirdiği ilk seti 27-25 kazandı. İkinci sette de hızlı bir giriş yapan İtalya set boyunca üstlüğünü korudu ve seti 25-21 kazanarak Türkiye karşısında 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın üçüncü seti karşılıklı sayılarla başlarken setin ortasından itibaren üst üste sayılar alan İtalya’ya karşılık veremeyen Filenin Sultanları seti 25-21 kaybederek maçta 2-1 geriye düştü.

Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu hakemliği bıraktı Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu hakemliği bıraktı

Türkiye dördüncü sette de kötü başlarken İtalya aldığı üst üste sayılarla farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Milli Kadın Voleybol Takımımız geri dönüş büyük çaba sarf etse de seti 25 – 19 maçı da 3-1 kaybetti.

Filenin Sultanları bu sonuçla üçüncü maçında ikinci yenilgisini aldı. Türkiye 2024 FIVB Voleybol Milletler Ligi Antalya etabındaki son maçında yarın akşam Fransa ile karşı kaşıya gelecek.