Dün tarihi bir günü daha yaşayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladık. TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümüydü. Dünyada çocuklara bayram ilan eden tek ülke yine Türkiye oldu koca asırda.

Bu nedenle dün tarihi bir gün daha yaşandı; hem çocuklar, hem Antalya, hem de siyaset adına. Nereden başlayacağımı tam kestiremedim. Fakat günün anlamına binaen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda karar kıldım.

Herkesin malumu bu önemli günde yöneticiler koltuklarını sembolik de olsa çocuklara devreder. Sembolik de olsa geleceğin teminatı çocuklarımız ve aileleri açısından önemli. Bir çocuk bu olaya hep heves eder. Kimi koltuğa oturur kimi de bir sonraki bayramı düşler.

Siyaset dünyası da tıpkı buna benzer. Özellikle belediye başkanı olmak için çok hevesliler vardır bu dünyada. Başkanlık büyük bir özlemdir aslında onlar için. Kimi başkan olur koltuğa oturur kimi bir sonraki seçimi hayal eder. Olmadı sonraki seçimde bir daha şansını diler. Heves bu ya, içinde kalan ukdeyi atmak ister insanoğlu!

Ben hep siyasette özelikle başkanlık hevesi olanları ilkokuldan başlayarak dönem dönem sembolik de olsa koltuklara oturtmak gerektiğini savunmuşumdur. Yoksa her dönem ortaya çıkıyorlar o hayali yaşamak için. Bazıları da vardır ki, kendisi başkan olamayınca en yakınındaki ismi sahaya sürüyor. Bu kimi zaman oğlu, kimi zaman kızı, kimi zaman eşi oluveriyor. Tıpkı Korkuteli ilçesinde olduğu gibi!

Efendim tabandan beri Ülkücü kadrolarda yer alan Hasan Can Caran’ı bu memleketin insanı çok iyi bilir. Kendisi son seçimde MHP’den aday adayı oldu. Ama aday gösterilmedi.

Baktı başkan olamayacak bu kez CHP’ye yöneldi. Oradan aday gösterildi amma GBT’ye takıldı. Olabilir, insanlık hali. Ama bundan sonrası tam benim dediğim gibi. Kendisi baktı o koltuğa oturamayacak eşi Saniye Caran’ı sahaya sürdü.

Sonuçta seçim yapıldı bitti ve Saniye Caran CHP’den seçilerek Korkuteli’nin tarihindeki ilk kadın belediye başkanı oldu. Eşi yerine kendisi o koltuğa oturdu. Hayırlı olsun dedik zaten.

Amma velakin eşi yani Hasan Can’ın içindeki başkanlık hevesi bitmemiş. Duyduğuma göre birçok işle ilgili personele sözlü talimat verir olmuş. Hatta her etkinlikte eşi ile yan yana.  Tamam protokol gereği davetlerde olabilir ama belediyedeki her konuda yanında olması bir abesle iştigal gibi geldi bana.

Dün hem Saniye Başkan hem de eşi (Eş başkan) Hasan Can’ın bir fotoğrafı önüme düştü. Eş Başkanlık sistemi gibi karı-koca çocukları belediye başkanlığı makamında ağırladı. Çocukları sembolik olarak koltuklara oturtmuşlar. Bir karede ise Eş Başkanlar birlikte poz vermiş belediye binasının merdivenlerinde.

Hani diyeceğim madem Hasan Can Caran’ın bu koltuk için hala hevesi var; en azından bu tarihi bayramda onu da sembolik olarak o koltuğa oturup, sembolikte olsa talimatlar verip hevesini alması çok iyi olurdu ve bizler de bu tarihi günde tarihi bir fotoğrafa tanıklık ederdik!

Yoksa bu heves ve EŞ BAŞKANLIK görüntüsü çok eleştiri konusu olacak. Benden söylemesi!

----------------

BİZ DE TARİH YAZIYORUZ

Yazımın bu bölümünde bizden bir konuyu ele alacağım. Hasbelkader kuruluşu aşamasında az da olsa katkım olan LİDER MEDYA (yani bizim) için de tarihi bir gündü.

Dile kolay tam 3 yıl olmuş kurulalı. Başarılarımıza başarı katarak yolumuza devam ediyoruz. Bu başarıyı tarihi bir günde adeta taçlandırdık. Adımızı tarihe yazdırdık, yazmaya ve yazdırmaya da devam edeceğiz.

Anadolu’nun bağrından dünya kenti Antalya’dan çıkıp Türkiye’ye mal olmuş LİDER MEDYA. İşte bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 yıl aradan sonra Irak’ı ziyaret ettiği tarihi güne tanıklık ettik.

LİDER MEDYA Genel Yayın Yönetmeni Sabri Çağlar, hepimizi temsilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağında diğer gazetecilerle birlikte yer aldı. Bizim için gurur ve onur verici bir fotoğraf karesiydi. Bu bir ilk ve tarihi bir andı ama son da olmayacak! Çünkü LİDER MEDYA hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Tabi bunlar kolay olmuyor. LİDER MEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar ve sevgili eşi Gülşah Alkoçlar’ın büyük emekleri ve çabaları var bu yolda. Onlar ellerini taşın altına koydukları için bu tarihi anları yaşamamıza vesile oldular.

Yeni tarihler yazmak ve tarihi karelerde yer almak için “Durmak yok yola devam” diyelim. Allah nazardan saklasın.