YOK MU ÇARESİ?

Abone Ol

Son günlerde sanki moda oldu.

Zehirlenen zehirlenene.

Ülkenin dört bir yanından sürekli zehirlenme haberleri geliyor.

"Yatılı okulda şu kadar öğrenci yemekten sonra zehirlendi"

"Düğün yemeğinden şu kadar misafir zehirlendi"

"Tavuk yedi zehirlendi"

"Et köfte yedi zehirlendi"

"Döner yedi zehirlendi"

"Balık yedi zehirlendi"

Şunu yedi bunu yedi zehirlendi.

Bu zehirlenmeler nereye kadar sürecek?

Gıda zehirlenmesi bitti sıra ilaçlama zehirlenmesine geldi.

Böcek ilacından insanlar öldü.

Gıda zehirlenmesi tehlikesi geçmiş değil.

Özellikle tavuk türü yemekler zehir saçıyor.

Tavuk eti hassas.

Bilinçli tüketmek lazım.

Haberi dinliyoruz.

"Yirmi beş ton bozuk tavuk eti yakalandı"

Onlarca ton bozuk et orada ne arıyor?

Ya yakalanmasaydı?

Yanmıştık ki ne yanmıştık.

Şimdi kalkın, gidin bir tavuk üretim çiftliğine orada tüketim tarihi geçmiş ve fabrikaya iadesi yapılmış yüzlerce kilo tavuk eti bulabilirsiniz.

Marketlerde fiyat indirimi yapılmış

tavuk türlerini görüyoruz.

Son tüketim tarihine bakıyoruz.

Ya üç gün ya beş gün kalmış.

Sonra ne olacak bu tavuklar?

Satılan satılacak.

Satılmayan fabrikaya iade olacak.

Peki, ya sonra?

İşte burada düğüm çözülüyor.

Onlarca marketten yüzlerce kilo tavuk etleri iadesi yapılmış olarak depoda bekliyor.

Atılması lazım.

Bozulmaya yüz tutmuş.

Son tüketim tarihi geçmiş.

Artık yenmez.

Yani bizce yenmez!

Yani, pişirilecek olursa insanları zehirler.

O zaman acaba içine çeşitli baharatlar katılarak tavuk sucuğu yapılamaz mı?

Ayrıca, kişilere satılmaz ama yüzlerce tavuk döneri satan yerler var.

Ateşe yakın pişiyor tavuk döneri.

Dolayısıyla, bu dönercilere o iade edilen tavuklar normalden daha düşük fiyata satılamaz mı?

Dönerci bu fırsatı kaçırır mı?

Olamaz demeyin.

Olur mu, olur.

Yüzlerce kilo tavuk etinin türleri iade olmuşsa ne olmuş yani?

Yenmez mi?

Siz öyle sanın.

Neden yenmesin ki?

Her tavuk üretim çiftliğinde buna benzer iadeler oluyorsa ki olması büyük ihtimal, o etler sokak köpekleri barınaklarına mı yollanacak?

Yooo!

Nasıl yani, yooo?

Son tüketim tarihi üç beş gün geçmişse ne olmuş yani?

Tavuk hemen bozulmaz ki.

Tabi tabi, bozulmaz!

Birşey olmaz!

Toplu yemek yapılan yerlere ucuz fiyata satılırsa ve yendikten sonra çocuklar, öğrenciler ve büyükler zehirlenirler mi zehirlenmezler mi?

Bakın, ben burada illede böyle oluyor da o nedenle insanlar zehirleniyorlar demiyorum.

Sakın öyle anlaşılmasın.

Bir tavuk üretim çiftliğinde tonlarca bozulmaya yüz tutmuş tavuk etlerini görünce ister istemez aklıma hinoğlu hinlik geliyor.

İhtimalleri sıralıyorum.

Hadi gel de şimdi diğer tavuk üretim çiftliklerinden şüphelenme...

Haksız mıyım?

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }